Mürsel Çetin’in ‘Kadın Gazeteciler’ kitabı yayımlandı

Yazar ve fotoğraf sanatçısı Mürsel Çetin’in kaleme aldığı ‘Yaşanmışlığın Zarafetli Tanıkları Kadın Gazeteciler’ kitabı yayımlandı.

İlk Türk kadın gazeteci Selma Rıza’nın hayatının anlatılmasıyla giriş yapılan kitapta, Konya’daki kadın gazetecilerin anılarından kesitlere sunuldu ve sahada görev yapmış 23 isme yer verildi.

Gazetemize ziyarette bulunan yazar ve fotoğraf sanatçısı Mürsel Çetin, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ve Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ile bir araya geldi. Kitap hakkında Bilgi veren Mürsel Çetin, Şen’e kitabını hediye etti.

Gazeteci Mürsel Çetin’in kaleme aldığı, danışmanlığını Mustafa Öztürk İşler’in, editörlüğünü Hasan Özgür Yetiştirici’nin üstlendiği kitap, Çimke yayınları arasındaki yerini aldı.

ZARAFETİN TANIKLARI

Gazeteci Yazar Mürsel Çetin, ‘Yaşanmışlığın Zarafetli Tanıkları Kadın Gazeteciler’ isimli kitabının başlığında kullanılan ‘zarafet’ kelimesine işaret ederek, “Günümüzde maalesef unutulmaya yüz tutmuş zarafet kelimesinin anlamına baktığımızda, konuşma ve davranışlarıyla beğenilen, kendimize ve başkalarına karşı olan davranışlarımızı ifade etmektedir. İnsanlara karşı özenli, nazik, düşünceli, kibar, dikkatli davranan kişiler için sıkça kullanılır. Zarif insanlar, karşısındaki kişiyi kırmaktan çekinirler ve buna göre davranırlar. ‘Eğer kendinize karşı davranışlarınız güzel ve olumlu ise, toplumdaki davranış biçiminiz de öyle olacaktır’ anlamı taşıyan zarafet kelimesi, aynı zamanda abartıdan uzak, sade fakat duruşu ve şekli ile dikkati çeken demektir. Toplumda önemli bir yere sahip olan ve kamuoyunu aydınlatma gibi görevi ifa eden gazetecilerden kadın meslektaşlarımız, bu toplumun birer aynası olarak objektif yaklaşımlarıyla hep güzellikler getirecekler. Tarafsız, objektif, hakkıyla, milletimizin haber alma hakkını elinde tutan, görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olan bütün zarafetli gazetecilere selam olsun” dedi

‘Kadın Gazeteciler’ kitabını herhangi bir yerin maddi desteği olmadan kendi imkanlarıyla yayın hayatına kazandırdığını dile getiren Çetin, kitabın bir başlangıç olmasını dileyerek, yeni projeler için hazırlıklara başladığını ifade etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ise Çetin’e başarılar diledi.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri