Muratpaşa'da Yırca Köylülerine İthafen Zeytin Park Yapılıyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi, termik santral yapmak için 6 bin zeytin ağacı kesilen ve bu durumla hukuki yollarla mücadele eden Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyü sakinlerine ithafen zeytin park yapıyor. Yenigün Mahallesi'nde zeytin ağaçları...

Antalya Muratpaşa Belediyesi, termik santral yapmak için 6 bin zeytin ağacı kesilen ve bu durumla hukuki yollarla mücadele eden Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyü sakinlerine ithafen zeytin park yapıyor.

Yenigün Mahallesi'nde zeytin ağaçları bulunan alanın doğal dokusuna zarar vermeden yapılacak park çalışmalarına başlandı. Park çalışmalarını yerinde inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, "Konseptimiz antik çağdan beri bölgemizde, dünyamızda çok önemli bir besin kaynağı olan, ara ara savaşlara, sanat eserlerine konu olan zeytin ağacı için bu parkı düzenliyoruz. Buradaki çalışmamızı Soma Yırca köylülerine ithaf ediyoruz. Burada birkaç noktayı birden halkımıza kazandırıyoruz. Parklar ve spor alanları düzenliyoruz. Bu parkı da özellikle Yenigün Mahallesi Zeytin Park olarak planlıyoruz. Zeytin ağaçları ve turunç bulunacak." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri