Murat Olgun: Bakıyoruz…

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Bbp Konya İl Başkan Yardımcısı Murat Olgun'un yazısı şu şekilde:

Bakıyoruz…

21. yüz yılın en önemli haberleşme kaynaklarından olan görüntülü basın yani televizyonlar ve bunu takip eden internet haberciliği vs kaynaklarda, bizlerin sesi duyulmuyor, beyanlarda bulunmak istiyoruz basın ordusu geliyor ama herkes işine gelen haberi yapıyor.

Bu minvalde, Merhaba Gazetesi imtiyaz sahiplerine ve Siyasetin Nabzı Köşesini oluşturan arkadaşlara sesimizi duyurabilmek için Partim ve Şahsım adına Merhaba Gazetesi çalışanlarının tavan dan tabana kadar ayrı ayrı teşekkür ederim.

Karşı görüşler ve eleştiriler bu toplumu zinde ve hareketli tutar. Düşünün; bir Başkan var, veriler Başkana doğru iletilmiyor halkın tabanına inilmiyor, her şey güllük gülistanlık gösteriliyor ve Başkan da ekmek bulamazlarsa pasta yesinler e kadar gelecekse, burada bizleri çok ama çok büyük bir tehlike beklemektedir.

Bizler bu kadim şehirde Parti Yöneticileri olarak, STK lar olarak, Sanayiciler olarak istihdam oluşturmak için gecemizi gündüzümüze katan kişileriz. Bu şehrinden seçilerek milletvekillerini ve Belediye Başkanlarını sadece seçimlerden önce görüyoruz. Seçimlerden sonra kimseleri göremiyoruz. Yerel bazda Belediye Başkanlarımız ve milletvekillerini bu ülkenin dinamosu olan üretim sektörü olan sanayicilerinin sorunlarını Oda bazında değil, birebir dinlemeleri sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yapmaları kanaatindeyim. Her işletmenin mutlaka idare ile bazı dert ve sıkıntıları olmaktadır. Bu sıkıntıları giderecek olan ise bu şehirde seçilmiş olan yöneticilerdir.

Şehri yönetenler elbette savunmaya geçecekler ilgili birim olarak Beyaz Masa vs gibi birimlerimiz var diyecekler ama bizler karşımızda attan düşenleri istiyoruz. Canlı kişiler çıkıyor ama kaydınızı aldık, deniliyor arkadan bir mesaj geliyor, kaydınız alınmıştır diye ama sonuç yok. Tekrar arıyorsunuz aynı işlemler yine devam ediyor sonuç alınamıyor. Bizler sonuç istiyoruz bahane üretmek çok kolay ama sonuca ulaşmak için mücadele ve sorunun üzerine giderek çözüme kavuşur.

Şehrin Yöneticileri de ekibinin çalışıp çalışmadığını ancak tabana inerek sahada öğrenebilecekleri kanaatindeyim.

Bakıyoruz, Selçuk Üniversitesi Rektörü yıllardır açık olan Ardıçlı Mahallesi, Yükselen Mahallesi ile Kestel e kadar uzanan Mahalleleri İstanbul Yoluna bağlayan Kırankaya Caddesini kapatıyor ve kimsenin sesi çıkmıyor. Bu cadde bu mahallelerin İstanbul yoluna bağlanması için can damarıdır. Acaba Rektörün yönetim kadrosu nasıl bir bilgi verdi de bu caddeyi kapattı. Bu caddenin de ivedi açılması ile ilgili mahallede yaşayanların mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.

Bakıyoruz, Aykent Ayakkabıcılar Sanayi arkasında 10637 sokağın asfaltı yok, sanayici arkadaşımız yurt dışından gelen misafirlerini Fabrikasına getiremiyor ,-niye, getiremiyorsun diye sorduğumda sokağın içi çamurdan geçilmiyor nasıl getireyim abi cevabını aldım. Bir ay önce uğradığımda aynı sokağın asfaltının yapılmış olduğu görünce sevindim. İlgili Belediye görevini yapmış olduğu sevinciyle sanayici arkadaşa takılarak -oo asfaltta güzel olmuş, dediğimde. Sanayici arkadaşın verdiği cevap beni derinden üzmüştür. Murat abi paramızla asfaltımızı yaptırdık. Beyanı beni derinden üzdü. Belediyeler Halka hizmet için çalışmaları gerekmektedir. Belediyeler Ticarethaneye çevrilmemelidir. Bizler buna layıkmıyız.

Bakıyoruzları çoğaltabiliriz ama Güç zehirlenmesi bu toplumu felakete götürür, Rahmetli Şehit Muhsin Yazıcıoğlu nun güzel bir sözü vardır. “ Bir saniye sonrasına hükmedemediğimiz şu fani Dünya da fırıldak olmaya gerek yok.”

Selam ve Dua ile..

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri