Murat Kurum bu şehrin öz evladıdır

Konya-Karaman İlleri Hotamış Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, bir yerel gazetede Çevre ve Şehircilik Bakanı için kullanılan “Sözde Konyalı Bakan” ifadesine sert tepki gösterdi

Konya-Karaman İlleri Hotamış Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, bir yerel gazetede Çevre ve Şehircilik Bakanı için kullanılan “Sözde Konyalı Bakan” ifadesine sert tepki göstererek, “Murat Kurum sözde değil, özde Konyalı bir bakandır.  Murat Kurum, Hotamış  Türkmenlerinin has ve öz  Türkmen evladı, bu toprakların kıymetli bir evladıdır”  aksini söylemek haddi aşmaktır diye  gösterdi.
Hakimiyet Gazetesi’nin 1.sayfasında yeni bakanlar kurulu ile ilgili yayınlanan yazıda Murat Kurum’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edilirken, “Konyalı sözde değil, özde Konyalı bir bakan istiyor. Bunun için de Refik Tuzcuoğlu iyi bir isim olabilir” ifadeleri yer aldı.


Gazetede  aslen Konya’nın Karapınar Hotamış Havalisi Akçayazı Mahallesi’nden olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum için “Sözde Konyalı Bakan” ifadesine sert tepki gösteren Konya-Karaman İlleri Hotamış Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, şunları söyledi: “Hakimiyet Gazetesi’nin bu yakışıksız söylemi biz Hotamış Türkmenlerini derinden yaralamıştır. Sayın Bakanımız Murat Kurum, Hotamış Türkmenlerinin son dönemlerde yetiştirdiği değerli isimlerdendir. “Sözde Konyalı’ söylemi tüm Hotamış Türkmenlerine hakaret etmektir. Sayın Murat Kurum, ülkemizin ve şehrimizin şehircilik alanında daha iyi yerlere gelmesi İçin fedakarca görevini yapmaktadır. Toplumun herkesimin takdirini ve teveccühünü kazanan Murat Kurum için ‘sözde Konyalı’ yakıştırmasını asla kabul etmiyoruz ve Hakimiyet Gazetesi'ni bu tutumundan dolayı kınıyoruz. Basın özgürlüğüne her zaman saygı duyuyoruz. Fakat yerel bir gazetenin kendi şehrinden bir bakana sahip çıkmak yerine onu itibarsızlaştırmaya çalışmasını asla kabul etmiyoruz. Böyle söylemler bu şehre ve Konya halkına yapılan büyük bir saygısızlıktır. Murat Kurum, Konya’nın tüm yatırımları, projeleriyle ilgilenen bir bakan olarak Konya için üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Yapmaya da devam etmektedir. Hakimiyet Gazetesi’ni ilkeli ve seviyeli bir gazetecilik yaparak, sayın Kurum’dan ve Konya halkından özür dilemeye davet ediyoruz.  Bakanımız Murat Kurum’a ülkemize ve şehrimize hizmetlerinden ötürü bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri