Murat Bostancı, Kocaeli Rallisi'ni Kazanarak Şampiyon Olmak İstiyor

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, yarın başlıyor. Son iki ralliye 88 puanla sürücüler klasmanının zirvesinde giren Murat Bostancı, puan farkını koruyup kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğunu...

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, yarın başlıyor. Son iki ralliye 88 puanla sürücüler klasmanının zirvesinde giren Murat Bostancı, puan farkını koruyup kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini söyledi.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 13-14 Eylül tarihlerinde 32’nci kez düzenleniyor. Ralli öncesi İzmit'teki bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve yarışa katılacak sporculardan bazıları ile Pembe Hanım Kanser Hastaları Dayanışma Derneği'nden isimler katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, rallinin İzmit'te yapılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Doğan, rallinin her yaşa hitap ettiğini bunun da çok önemli olduğunu anlattı. Doğan, spora verdikleri öneme değinerek, kentte spora yönelik yaptıkları yatırımlara vurgu yaptı. Belediye Başkanı Doğan, sporun insan sağlığına yaptığı katkıların altını çizdi.

Ford Otosan temsilcisi Serdar Bostancı de rallideki organizasyon hakkında bilgi verdi. Bostancı, organizasyondaki karşılıklı dayanışmanın önemine değindi. Pembe Hanım Kanser Dayanışma Derneği'nden Seda Kansu ise kendisinin 5 senedir kanser hastası olduğunu dile getirdi. Hasta olmanın zorluğuna dikkat çeken Kansu, kanserle mücadelenin önemine vurgu yaptı. Sporculardan Serpil Pak, yarışmaya katılma sebebinin kanser hastalığına dikkat çekmek olduğunu anlattı. Pak, 5 ay önce kanserden bir yakınını kaybettiğini dile getirdi ve bu sırada göz yaşlarına hakim oldu. KOSDER Başkanı Ceyhun Yalçın ise sosyal sorumluluk projesine imza atmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Sporculardan Murat Bostancı, yarışmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Bostancı, şampiyonada en önemli yarışma olduğunu belirterek, "Boğaziçi önemliydi, kazandık. Sezonun ortasına kadar güzel rekabet vardı. Bu yarışı kazanırsak şampiyonluğu garantilemiş olacağız. Zor bir yarış olacak psikolojik olarak. Sonunda şampiyonluk hedefi var. Çocukluktan beri hayalini kurduğum bir hedef. İnşallah yarışın sonunda birinci gelir ve ilk Türkiye şampiyonluğuna ulaşırız."diye konuştu. Sporcu Ümit Erdim de Kocaeli rallisinin manevi tarafının çok önemli olduğunu söyledi. Erdim, daha önce gönüllü ralli sevdalısı olduğunu, şimdi direksiyon başında olduğunu anlattı.

Ralli meraklılarının büyük heyecan yaşayacağı Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 13 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te İzmit Outlet Center’ın önünde Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün vereceği start ile başlayacak. 14 Eylül Pazar sabahı yeniden direksiyon başına geçecek olan pilotlar, 10,30 kilometrelik Ford etabını, 18,80 kilometrelik Transit etabını ve 12,20 kilometrelik Otosan özel etaplarını geçerek, İzmit Anıt Park karşısındaki Perşembe Pazarı servis alanında araçlarının bakım ve ikmalleri ardından, bu üç özel etabı bir kez daha geçerek, İzmit Outlet Center’da yarışı sonlandıracak.

Bu yıl, Serpil Pak ve copilotu Sevilay Genç de Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Dayanışma Derneği’ne destek olmak amacıyla, Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Pembe Hanım renkleri ile tasarlanan Fiesta R2 araçla yarışacak. Ayrıca KOSDER, kanser hastalığında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacı ile iki günlük ralli süresince halkı bilgilendirecek.

Son 13 yıldır Türk ralli sporuna destek veren Ford Otosan ana sponsorluğundaki Kocaeli Rallisi; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, İzmit Outlet Center, Toshiba, Avis, Setur, Seturmice ve Ramada Plaza İzmit’in katkıları ile düzenlenecek.

Yarış öncesinde Türkiye Ralli Şampiyonası’nda, Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı, 88 puanla lider durumda bulunuyor. Bostancı’yı, 70 puanla Tok Sport WRT’den Yağız Avcı ve 65 puanla yine Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu takip ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri