Müntefering: Modern Ve Geniş Görüşlü Bir Türkiye Resmi Kayboldu‏

Alman-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering, “Soma faciasından sonra Türk hükümetinin gösterdiği reaksiyonlar, tekmeler ve kurbanlara yönelik yetersiz duygu paylaşımları modern ve geniş görüşlü bir Türkiye...

Alman-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering, “Soma faciasından sonra Türk hükümetinin gösterdiği reaksiyonlar, tekmeler ve kurbanlara yönelik yetersiz duygu paylaşımları modern ve geniş görüşlü bir Türkiye resmi çizmemektedir.” dedi.

Alman-Türk dostluğuna hizmet edenlere yönelik suçlamaları eleştiren Müntefering, ‘paralel devlet yaftasına’ da karşı çıkarak “Bugüne kadar komplo teorileriyle hiçbir zaman işim olmadı. Komplo teorileri bize asla yardımcı olmaz.” çıkışında bulundu.

Göreve başladığı ilk resmi oturum öncesi Cihan'a konuşan Alman-Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis milletvekili Michelle Müntefering, Türkiye ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Müntefering, şu ifadeleri kullandı: “Bugüne kadar komplo teorileriyle hiçbir zaman işim olmadı. Komplo teorileri bize asla yardımcı olmaz. Bunun gibi basına veya Alman-Türk dostluğu için çok hizmetlerde bulunmuş Cem Özdemir gibi önemli Alman siyasetçilere yönelik genelleştirici eleştiriler de bize asla yardımcı olmazlar. Recep Tayyip Erdoğan halen Türk toplumunun desteğini alıyor, ancak kendi yönetimine yönelik bence de doğru olan eleştiriler olduğunu dikkate almalıdır. Soma faciasından sonra Türk hükümetinin gösterdiği reaksiyonlar, tekmeler ve kurbanlara yönelik yetersiz duygu paylaşımları veya yakın zamanki Gezi protestolarının yasaklanması modern ve geniş görüşlü bir Türkiye resmi çizmemektedir.”

“Türkiye’de bir ‘paralel devlet’ olduğuna inanıyor musunuz?” şeklindeki soruyu, “Ben komplo teorilerinin dostu değilim.” şeklinde cevaplandıran Müntefering, Türkiye’deki gelişmeleri endişeyle izlediğinin de altını çizdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri