Münih Üniversiteleri Hoca Avında

Almanya'nın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi (LMU) ve Münih Teknik Üniversitesi'nin (TU) alanında uzmanlaşmış bilim insanlarını kazanmak için ciddi çalışmalar yaptığı haber verildi. Bu uzmanlara...

Almanya'nın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi (LMU) ve Münih Teknik Üniversitesi'nin (TU) alanında uzmanlaşmış bilim insanlarını kazanmak için ciddi çalışmalar yaptığı haber verildi. Bu uzmanlara hatırı sayılır miktarda maaş ödeyen üniversitelerin, onların çocuklarına kreş ve eşlerine de iş imkanı sunduğu ifade edildi.

Konu hakkında Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde TU rektörü Wolfgang Herrmann, bir branşta daha farklı düşünce, çalışma ve bakış açılarının o branşa ciddi bir katkısı olduğu belirtildi.

LMU rektörü Prof. Dr. Bernd Huber ise yabancı uzmanları kazanmak için cazip bir maaşın yanında onlara iyi bir iş imkanı da sunulması gerektiğini ifade etti.

İngiliz Times Higher Education dergisinin yaptığı araştırmada bu yıl toplam 6 Alman üniversitesi ilk yüze girmeyi başardı: Bunlardan LMU 29. sırada yer alırken, TU Münih ise 98. oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri