Mültecileri zorla dağıttı, çadırlarını yerle bir etti

Alman polisi, Münih'te kötü yaşam koşullarını protesto için açlık grevi yapan Afrika ve Asyalı mültecileri zorla dağıttı, çadırlarını yerle bir etti. 44 mülteci hastaneye kaldırıldı.

Türkiye'yi Gezi Parkı eylemlerinde yer alan protestoculara karşı orantısız güç kullandığı gerekçesiyle eleştiren Almanya'nın nasıl bir çifte standarda sahip olduğu son günlerdeki polis (polizei) şiddetiyle bir kez daha ortaya çıktı. Türk polisinin molotof ve taş atan göstericilere tazyikli su sıkmasını, gaz bombasıyla kalabalıkları dağıtmasını demokrasiye ve insan haklarına aykırı bulan Alman yöneticilerin, Berlin ve Münih'te ölümle sonuçlanan kendi polislerinin uyguladığı aşırı şiddeti karşısında şimdiye kadar herhangi bir tepki vermemesi dikkat çekiyor. Önceki gün Berlin'deki süs havuzuna çıplak ve bıçaklı giren adamı öldüren Alman polisi dün de Münih'te açlık grevindeki göçmenleri aşırı güç kullanarak dağıttı.

44 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Başkent Berlin'de süs havuzuna elinde bıçakla giren ve hiç kimseye zarar vermeyen çıplak adama, Alman polisinin ateş açarak 'müdahale' edip öldürmesi tartışma konusu oldu. Münih'te de aynı orantısız şiddet yöntemini sürdüren Alman polisi dün mültecilerin sürdürdüğü açlık grevindekileri zorla dağıttı, çadırlarını yerle bir etti. Polisin orantısız bir şekilde aşırı şiddet kullandığı operasyonda, greve katılan 44 mülteci hastaneye kaldırılırken, şehir merkezindeki çadırlı kamp da ortadan kaldırıldı.

'SİYASİLER BİZİ KANDIRDI'

Afrika ve Asyalı mülteciler, yaşadıkları kamplardaki kötü şartların düzeltilmesini ve iltica başvurusu istiyorlardı. Bir haftadır süren grevdeki mülteciler, Salı gününden itibaren hiçbir şey içmiyordu. Mültecilerin temsilcisi Aşkan Horasani aracılarla görüşmelerine rağmen sert müdahaleyle karşılaştıklarını söyledi.(Yeni Şafak)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri