"Mültecileri Çadırda Ağırlamak Almanya’ya Yakışmaz"

Almanya'da Duisburg’un Homberg İlçesi Belediye Başkanı Dietmar Beckmann (Yeşiller), Suriye ve Irak’tan gelen mülteciler için çadır kent kurulmasına karşı çıktı. Beckmann, ekonomik açıdan dünyanın dördüncü zengin ülkesi olma yolundaki...

Almanya'da Duisburg’un Homberg İlçesi Belediye Başkanı Dietmar Beckmann (Yeşiller), Suriye ve Irak’tan gelen mülteciler için çadır kent kurulmasına karşı çıktı. Beckmann, ekonomik açıdan dünyanın dördüncü zengin ülkesi olma yolundaki Almanya’nın savaş bölgelerinden gelen mültecilere sahip çıkmamasını eleştirdi.

Son günlerde Duisburg’a yerleştirilmesi beklenen Suriye ve Irak’tan gelen mülteciler için çadır kurulması tartışmalarına da değinen Beckmann, nüfusunun yüzde 40’ı göçmen olan bir kente çadır kurulmak istenmesini utanç verici bir durum olarak değerlendirdi. “Dünyanın dördüncü büyük ülkesi olma yolundaki Almanya’nın, çadırlar kurarak mültecileri yerleştirmesi yakışık almaz. Türkiye ve Ürdün gibi gelişmekte olan ülkelere bakın, milyonlarca mülteci kabul etmekte.

Türkiye iki milyon, Ürdün ise bir milyona yakın Suriye ve Irak’tan gelen mültecileri kabul ediyor. Duisburg’un bin civarında mülteci kabul etmesi ve onlara başka bir semtte çadır kurmak istemesi insan haklarına, insanlığa aykırı bir durum. Yarım milyon insanın yaşadığı bir kent olan Duisburg’un birçok semtinde onlarca ev boş dururken mülteci çadırları kurmak kabul edilir bir durum değildir” dedi.

Savaşın faturasını yaşayan insanlara insanca muamelede bulunmak gerektiğini ifade eden belediye başkanı, “Önce onlara insanca yaklaşılmalı. Sorunlarını insanca çözmek, el atmak gerekir. Modern bir ülkede çadırlar kurarak insanları rencide etmenin anlamı yok” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri