Mülteci Çocukları Bafög Yardımı İçin Artık 4 Yıl Beklemeyecek

Almanya'da çalışan ve Almanya'da okumak isteyen öğrencilere verilen devlet bursundan mülteciler de yararlanabilecek. BAföG olarak bilinen bursu almak için mülteci ve AB dışından 3. dünya ülkelerinden gelen ailelerin çocukları artık dört...

Almanya'da çalışan ve Almanya'da okumak isteyen öğrencilere verilen devlet bursundan mülteciler de yararlanabilecek. BAföG olarak bilinen bursu almak için mülteci ve AB dışından 3. dünya ülkelerinden gelen ailelerin çocukları artık dört yıl beklemeyecek. Almanya’da oturumu olan yada duldunglular15 ay sonra BAföG yardımı alabilecek.

Almanya’da yükseköğrenim yardımı olarak bilinen BAföG’de değişiklik yapıldı. Federal Bakanlar Kurulu’nda onaylanan değişikliğe göre mülteci ve AB dışından 3. dünya ülkelerinden gelen ailelerin çocukları artık BAföG yardımı almak için bu zamana kadar olduğu gibi dört yıl beklemeyecek. Almanya’da oturumu 15 ay sonra BAföG yardımı alabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Federal Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz (SPD), bu yasa değişikliği ile destek miktarının yükseltildiğini, ayrıca ülke dışından gelen öğrencilerin bu destekten daha kolay yararlanabileceklerini belirtti. Özoğuz, “Özellikle yabancı okul, mesleki okul ve üniversite öğrenciler için daha iyi şartlar oluşturulduğu için çok sevindim. Bundan sonra gençler eğitim görürken söz konusu destekten yararlanabilmek için 4 yıl beklemek zorunda kalmayacak. BAföG’ü 15 ay sonra alabilecekler.” şeklinde konuştu.

Aşağı Saksonya Uyum Sorumlusu Doris Schröder-Köpf ise yaptığı açıklamada değişiklikten çok memnun olduğunu belirterek, “Bu doğru istikamete atılmış çok doğru bir adım.” dedi.

Değişikliği sadece Almanya’da insani gerekçelerle bulunan kişiler açısından bakılmaması gerektiğine işaret eden Schröder-Köpf, “Değişiklik aynı zamanda kalifiye açığı yaşanan Almanya’da yaşayan bu genç insan potansiyelinin kullanılması açısından da çok önemli.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri