Mülakatlarda En Çok Sorulan Sorular

Mülakatlarda En Çok Sorulan Sorular

Bir iş ilanı verildiğinde işverene birçok benzer özelliklere sahip özgeçmiş gönderilmektedir. Bu özgeçmişlerin içerisinden sizinkinin beğenilmesi ve görüşme için çağrılmanız özenle hazırlanmış bir özgeçmişle mümkündür. Özgeçmiş hazırlarken gösterdiğinizi özen ve çalışmanın benzerini iş görüşmesine gitmeden önce mülakatlarda en çok sorulan sorular için de hazırlık yaparak göstermeniz gerekir.

 

Sizinle aynı eğitimi almış adaylar arasından sıyrılıp iş görüşmesinde başarılı olabilmek için farklılıklarınızı ön plana çıkarmanız gerekmektedir. iş başvurusu yapıp görüşmeye gitmeden önce iş görüşmesinde en sık sorulan sorular ve sizin vermeniz gereken cevaplara hazırlanmalısınız. Mülakatta en sık sorulan sorulardan bir kısmı aşağıdakiler olup, bunlara nasıl cevap vereceğiniz konusunda size yol gösterecektir.

 

-‘Son pozisyonunuz firmanızın genel amaçlarına nasıl destek sağladığını belirtiniz?’ Firmada çalışan tüm personelin çalıştığı iş yerine fayda sağladığı bilinmektedir. Bu soru ile insan kaynakları uzmanı sizin işyerine sağladığınız faydayı tespit etmek istemektedir. Ayrıca bu soru ile sizin firmanın hedefleri hakkında bilginizi ölçmek isterler. Firmanın hedefi hakkında bilgisi olmayan bir eleman firmaya bir katkıda da bulunamaz. İşinizle ilgili ve görevinizin sorumluluklarına vakıf olduğunuz vereceğiniz cevapla anlaşılacaktır.

 

-‘Son projeleriniz hakkında bilgi verin İçinde bulunduğunuz veya yönettiğiniz projeler hakkında vereceğiniz bilgiler yaptığınız iş hakkında bilgi verir. Ayrıca projede kaç kişinin çalıştığı, nasıl planlandığı ve zaman dilimleri hakkında bilgi verilmelidir. Bu soruya vereceğiniz cevapla çok yoğun bir iş temposuna sahip olduğunuz imajını karşı tarafa verebilirsiniz. Bu bilgileri verirken aşamasında verdiğiniz bilgilerle çelişmemeye özen göstermelisiniz.

 

-‘Çalışması zor bir yöneticiniz oldu mu?’ Sorulan tüm sorularda yaşadığınız tecrübeleri anlatmanız gerekmez. Geçinemediğiniz veya geçinilmesi zor bir yönetici hakkında objektif değerlendirme yapmak mümkün değildir. Bundan dolayı yaşadığınız bir sorundan bahsetmek sizin için artı bir puan olmayacaktır.

 

-'Bay/Bayan işverenle çalışabilir misiniz?’ Böyle bir soru sorulduğunda verilecek cevap şu şekilde olmalıdır.“Kime rapor verileceği önemli olmakla birlikte, rapor vereceğim yöneticinin cinsiyeti ile değil yönetim tarzı ile ilgileniyorum.” Şeklinde bir cevap vermek doğru olacaktır.

 

-‘İşinizde iletişimin önemini açıklayınız. Üstlerinizle veya astlarınızla nasıl iletişim kurarsınız?’ İletişim konusu çok önemli olup siz böyle bir soruya ‘Pek önemli değil’ şeklinde bir cevap verirseniz, modern yönetim tarzlarından ve takım çalışmalarında uzak olduğunuz anlaşılır. Böyle bir soru sorulduğunda vermeniz gereken cevap bulunduğunuz pozisyon ve sektörde iletişimin çok önemli olduğunu ve sizin bu konuda hassas olduğunuzu belirtmelisiniz.

 

 

 

Advertorial Reklam hakkında;
İncelemiş olduğunuz haber tamamen tanıtım, bilgi ve fikir vermek amaçlıdır.
Haber detayında yer alan içerik, bilgi ve yönlendirilen linkler ile ilgili sorumluluk/yükümlülük tamamen reklam verene aittir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri