‘Mülakatlarda adalet’ çağrısı

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, “Yazılı sınavda yüksek puan almış ve ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanmış tek bir meslektaşımız dahi mağdur edilemez! Bu, büyük bir vebaldir” dedi.

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, “Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Öğretmen mülakatlarında KPSS puanı ölçüsünde değerlendirme yapılmasının sağlamasını talep ediyoruz” dedi.

20 PUAN BİLE FAZLA VERİLİYOR

Kamu Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Eğitim-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, öğretmen atamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Henüz geç değildir; öğretmen mülakatlarında KPSS puanı ölçüsünde değerlendirme yapılmasını istiyoruz” diyen Köç, şu görüşleri savundu: “Tamam, kimseye KPSS puanı altında puan verilmiyor ama komisyonların farklı takdir hakkı kullanıyor olması adaletsizliklere neden olmaktadır. 20 puan fazla verilen adaylar dahi olduğunu duyuyoruz. Bu durum, 0,1’lik farklarla ilk 20 bine girmiş kimi adayları kapsam dışı bırakacaktır. Yazılı sınavda yüksek puan almış ve ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanmış tek bir meslektaşımız dahi mağdur edilemez! Bu, büyük bir vebaldir.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri