‘Mülakatın kaldırılacağı sözü hayata geçirilsin’

ÖĞDER Genel Başkanı Numan Gökmen, “4 yıl eğitim fakültesini okuyan, pedagojik formasyonunu tamamlayan, KPSS sınavını geçen gençlerimizin mülakat gibi gereksiz bir uygulama elenmesini adaletsiz bir uygulama olarak görüyoruz” dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı Numan Gökmen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, eğitimin sorunlarını çözmediğini kaydetti. Derneğin şubeler toplantısında konuşan Gökmen, 28 Mayıs seçimleri öncesinde mülakatın kaldıracağını sözünün verildiğini dile getiren Gökmen, “Bu vaadinin gerçekleşmesini öğretmen adayları sabırsızlıkla beklemektedir. 4 yıl eğitim fakültesini okuyan, pedagojik formasyonunu tamamlayan, üstelik aylarca çalışıp KPSS sınavını geçen gençlerimizin mülakat gibi gereksiz bir uygulama elenmesini adaletsiz bir uygulama olarak görüyoruz. Akla şu soru geliyor? Acaba bu mülakat uygulaması liyakati olanı seçme işi değil de adamını seçme işimi? Yöneticilerin bu şaibeden kurtulması için adil olmayan mülakat uygulaması bir an evvel kaldırılmalıdır” dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SORUNU SÜRÜYOR

Gökmen, milli eğitimin batı taklitçisi anlayıştan kurtarılması gerektiğini belirterek, şu görüşleri dile getirdi: “Millî eğitim sistemimiz 200 yıldır peşinde yolunu kaybettiği batı taklitçisi eğitim anlayışından kurtarılmalıdır. Millî eğitim milletimizin inanç, ahlak ve kültürünü temel alan gerçek bir millî eğitim sistemi olmalıdır. Ana sınıfından itibaren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zorunlu olmalı, yeni nesiller küçük yaştan itibaren milletimizin inanç ve ahlakıyla bütünleşen millî ve manevî değerlerine bağlı olarak yetiştirilmelidir.

Eğitimdeki temel sorunlardan biri 12 yıllık zorunlu eğitim bir diğeri de 1980 darbe yönetiminin dayatması olan karma eğitimdir. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak 2017 yılında yaptığımız "Disiplinler arası Zorunlu ve Karma Eğitim Sempozyumu'nda" katılımcılar tarafından bu konularla ilgili sorunlar ve çözümler ortaya konulmuştur. Sonuçta, zorunlu eğitim 12 yıl olmamalı, karma eğitim zorunlu olmamalıdır. İsteyen veli çocuğunu kız ya da erkek okullarına gönderebilmelidir. Ortaokuldan sonra okumak istemeyen öğrencileri zorunlu eğitim nedeniyle lisede devam mecburiyetinde tutmak yerine mesleki eğitim merkezlerine yönlendirerek, hem öğrencilerin erken yaşta meslek edinmesine fırsat verilmeli, hem de orta öğretimde kalitenin düşmesine engel olunmalıdır.”

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA

Gökmen engelli ve ücretli öğretmenlerinin sorunlarının devam ettiğini belirterek, “Engelli öğretmen atamalarında atama yapmış olmak için atama yapmış görüntüsünden kurtulmak için eğitim kurumlarının ihtiyacını, şartlarını ve atanan engelli öğretmenlerin durumlarını göz önünde bulundurularak hakkaniyete uygun atamlar yapılmalıdır. Eğitimde kanayan yara olan ücretli öğretmenlerin sorunları da halen giderilmiş değildir. Sadece ek ders karşılığı görev yapan ücretli öğretmenler asgari ücretin oldukça altında ücret aldıkları için geçim sıkıntı çekmekteler. Ücretli öğretmenler ek ders ücretlerine yansıtılacak yüzde 25 zam vaadinin bir an evvel gerçekleşmesini beklemektedirler. Ücretli öğretmenlerimiz enflasyona ezdirilmemeli, geçinebilecekleri bir ücrete kavuşturulmalıdırlar. Ayrıca, bu öğretmenlerimizin sigorta primleri tam olarak yatırılmalıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri