Mükelleflere son fırsat!

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile düzenleme için son günler. Vergi borcunu yapılandarmak isteyen mükellefler, vergi dairelerine akın ediyor

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Torba Yasa içerisinde yer alan 6552 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve 5838 Sayılı Hurda Araçların Trafikten Çekilmesi kanunları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, “Bu düzenlemeyle birlikte çok sayıda vergi mükellefi vatandaşımızın borçları yapılandırıldı. Daha önce 1 Aralık son gündü. Bu süre 1 ay daha uzatıldı. Mükelleflerimiz 6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Yasası ile ilgili olarak şahsen, posta yolu ile veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilir ve vergi borçlarını taksitler halinde ödeyebilirler. Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasın. Ocak ayı itibariyle ilk taksitler ödenmeye başlanacak. Mükelleflerimiz borçlarını ister vergi dairelerine gelerek, ödeyebilir, isterlerse kredi kartı ile ödeyebilir. Ödeme konusunda çok ciddi kolaylıklar getirildi." dedi.

BORÇLAR TAKSİT TAKSİT ÖDENEBİLECEK

Yasaya göre borçların yapılandırılması için 3 temel şart olduğunu dile getiren Ünver, şunları söyledi: "Bunlardan birincisi 11 Eylül 2014 tarihinden önce kesinleştiği halde ödenmemiş ve ödeme süresinin deva ediyor olmasıdır. İkinci şart, borçların kesinleşmiş olması durumudur Üçüncü şart ise; borçların yasada açıkça belirtilen borç türlerini ve tarih aralıklarını kapsaması durumudur. Borçların ödenmesi peşin olarak yapılabileceği gibi 6, 9, 12 ve 18 eş taksitler halinde de yapılabilecektir. Borçlarını peşin olarak ödeyemeyecek durumda olan mükelleflerimize bizim önerimiz en uzun vadeli ödeme seçeneğini tercih etmeleridir. Bunun sebebi ise uzun vadede ödeme yapmayı tercih eden mükelleflerimizin daha sonra ödeme durumlarında iyileşme söz konusu olduğunda vadeyi kısaltabilmeleri, buna karşılık kısa vadede ödemeyi tercih eden mükelleflerimizin daha sonra bu vadeyi uzatamayacak olmalarıdır."

HURDA ARAÇLAR İÇİN SON FIRSAT

Hurda araçların da toplatıldığını dile getiren Ünver, " 5838 sayılı Hurda Araçların Trafikten Çekilmesi Yasası ile ilgili olarak da 1990 ve daha eski modelli araçları olan muhatapların ilgili mercilere hurda müracaatında bulunmaları durumunda ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve idari para cezaları da silinecek. Konya Vergi Dairesi olarak bu yasanın getirdiği avantajlardan yararlanabilecek durumda olsun ya da olmasın, ileride olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için tüm vatandaşlarımızı e-devlet kapısı üzerinden veya vergi dairelerinin internet siteleri üzerinden vergi borçlarının olup olmadığına dair sorgulama yapmaları konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar 20 bin araç sahibinin bu yasadan faydalandığını dile getiren Ünver, "Kilogram başına 1.70 TL ödeniyor. Konya'da 80 bin aracın bu yasadan yararlanmasını bekliyorduk. Bugüna kadar 20 bin araç hurdaya çıktı. Vatandaşlarımızın bu düzenlemeden yararlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri