Mühürsüz Pusulalarla Oy Kullandırdılar

Zeytinburnu'nda vatandaşlara mühürsüz pusulalarla çok sayıda oy kullandırıldığı iddia edildi. Mühürsüz pusulalarla kullanıldığı belirtilen 194 oy tutanakla belirlendi.Seyit Nizam Toki Orta Okulu’nda vatandaşlar mühürsüz oy pusulalarının...

Zeytinburnu'nda vatandaşlara mühürsüz pusulalarla çok sayıda oy kullandırıldığı iddia edildi. Mühürsüz pusulalarla kullanıldığı belirtilen 194 oy tutanakla belirlendi.

Seyit Nizam Toki Orta Okulu’nda vatandaşlar mühürsüz oy pusulalarının kullanıldığı sandıkta yaşananları cep telefonuyla görüntüledi. Konuyla ilgili ihbarda bulunan vatandaşlar, oy verme işleminin başladığı sabah 08.00’den saat 14.00’e kadar çok sayıda mühürsüz pusulalarla oy kullandırıldığını söyledi.

Oy kullandıkları pusulaların mühürsüz olduğunu gören vatandaş duruma itiraz etti. Vatandaşların ısrarları üzerine, sandığın olduğu sınıfa Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilileri geldi. Bunun üzerine mühürsüz olduğu belirlenen 194 oy ile ilgili tutanak imzalandı.

Mühürsüz oy pusulasıyla oy kullananlardan Tuncel Çapraz, durumu kendisinden sonra aynı yere oy kullanmaya giden kızının uyarısıyla fark ettiğini belirtti. Çapraz, “Geldiğimde içeride zaten itirazlar vardı. Hayır problem yok diyor sandık görevlileri. Oy kullanabilirsiniz. Nasıl dedik? Böyle bir şey olabilir mi? Kullanabilme ve kullanamama konusunda derken tartışma yaşanmaya başlandı.” dedi.

Görevlilerin, itirazlar sonrasında pusulara mühür vurmaya başladığını dile getiren Çapraz, “İtirazlar yükselince, hayır böyle olmaz? 199 gibi kullanılmış oy var. Ben de oyumu kullandım çöp mü oldu. Tatilimizi yarıda kestik. Kimimiz İzmir’den kimisi başka yerden. Bu kadar emek çöp mü olacak? YSK’dan görevli istedik. Kargaşa üzerine polisler geldi bizi dışarı çıkardılar. Bu sırada değişik kimlikli bir sürü kişiler gelip gitti. Yaklaşık bir saatlik bekleyişten sonra tutanak tutturuldu." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri