Muhtarlar mahallenin güvencesidir

Devlet Bahçeli'nin “Büyükşehirlerde muhtarlıklar kaldırılsın” teklifine sert tepki gösteren Konyalı muhtarlar, “Daha mazbatamızı almadık. Bu nasıl bir teklif? Teklifi sunanlar, öyle bir durumda kendi ayaklarına sıkarlar” dedi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta ağırlamaktan mutluluk duyduğu ve hürmet gösterilmesi noktasında da kurum yöneticilerine talimat verdiği muhtarlar için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de skandal bir teklifte bulundu. Bahçeli, “Büyükşehirlerde muhtarlıklar kaldırılsın. Eskisi gibi bir fonksiyonları yok” dedi. Büyükşehirlerde muhtarlığı kaldırma görüşünde vatandaşların artık işlemlerini e-devlet ve ilçe nüfus müdürlükleri aracılığıyla yapmalarının da etkili olduğu belirtildi. Muhtarlar ise “Biz, o kadar masraf yaptık. İnsanlar seçimi kazanabilmek için ne çalışmalar yaptı. Muhtarlar bu kadar hafife alınacak kişiler değildir” diyerek, Bahçeli'nin teklifine karşı çıktı. Şimdi ise konu ile ilgili AK Parti'nin nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.  

TEKLİFİ SUNANLAR KENDİ AYAKLARINA SIKARLAR!

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Devlet Bahçeli'nin “Büyükşehirlerde muhtarlık kaldırılsın” teklifini doğru bulmadığını belirterek, “Muhtarlık kalkarsa, şehirde hayat felç olur” dedi. “Bahçeli'nin hangi maksatla böyle bir açıklama yaptığını anlamış değiliz” diyen Başkan Duran, “ Muhtarlıkların kaldırılması vatandaşı da çıkmaza sokar. Çünkü muhtarlar mahalle sakinleri ile devlet arasında ilişki ve iletişimin en önemli unsurudur. Böyle bir karar alabileceklerini zannetmiyorum. Hele ki şu dönem için böyle bir şey söz konusu olamaz. Ortada kazanılmış bir hak var. Muhtarlıkların kaldırılması demek, bunu isteyenlerin kendi ayağına sıkması demektir. Muhtarlıkların yerine ihtiyar heyeti kuracaklarmış ve bu heyetin içinde de çeşitli meslek erbabları yer alacakmış. Muhtarlık gönül ve fedakârlık işidir. Zaman ve mekân tanımaz. O insanlardan hangisi gelen evrakları alacak da bir bir vatandaşa dağıtacak?” şeklinde konuştu.

 

“MAZBATAMIZI ALMADIK BU AÇIKLAMA NEYİN NESİ?”

 

Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin “Büyükşehirlerde muhtarlıklar kaldırılsın” teklifine sert çıktı. Bahçeli'nin iyi bir devlet adamı olduğunu söyleyen Avcıoğlu, “Bahçeli, neden böyle bir açıklama yaptı anlamış değiliz. Önemli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne düşündüğüdür” dedi. Devlet Bahçeli'nin muhtarların önemini bilmesine rağmen ne amaçla böyle bir açıklama yaptığını kestiremediklerini ifade eden Başkan Avcıoğlu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bahçeli'nin bu açıklamasını sadece konuşmasının arasında geçen bir cümle olarak değerlendiriyoruz. Muhtarlıklar kaldırılsın teklifine de kesinlikle karşıyız. Muhtarlar, bulundukları mahallenin anası, babası ve herşeyidir. Muhtarlar, demokrasi anlayışının temelidir. Türkiye genelinde 53 bin, Konya'da da bin 200 muhtar var. Böyle bir karar alınırsa, muhtarların ciddi manada kalbi kırılmış olur. Öyle bir durumda da hakkımızı ararız. Muhtarlar, daha mazbatasını almamış, sayın Bahçeli böyle bir açıklama yapıyor. Muhtarlar, tavsiye grubundadır. Resmi kurumlar ile vatandaş arasında köprü vazifesi görür. Mahallelerin gelişmesine ciddi katkılar sağlar. Bir mahallenin güvencesi muhtardır.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri