Muhtar Taşçıoğlu: Tepkimiz Demokratik, Kömür Tozu İstemiyoruz

Aydın'ın Efeler Fatih Mahallesi'nde bulunan kapalı pazar yerine Büyükşehir Belediyesi'nin kömür depolamak istemesinin tartışması devam ediyor. Mahallelerinde bulunan kapalı pazar yerinin kömür deposu olarak kullanılmasına karşı olduklarını...

Aydın'ın Efeler Fatih Mahallesi'nde bulunan kapalı pazar yerine Büyükşehir Belediyesi'nin kömür depolamak istemesinin tartışması devam ediyor.

Mahallelerinde bulunan kapalı pazar yerinin kömür deposu olarak kullanılmasına karşı olduklarını tekrarlayan Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu, tepkilerinde haklı olduklarını söyledi. Kömür dökmekte ısrar edilirse ne yapacaksınız, bir eylem planınız var mı? Sorusunu cevaplayan Taşçıoğlu, “Bizim tepkimiz haklı bir tepki. Demokratik olarak tepkimizi dile getirdik. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bu demokratik hak arayışını gözardı etmeyecektir. Bizi anlayacaklarını umuyoruz. Biz demokratik tepkimizi dile getirdik. Buradaki herkes kömür tozundan rahatsız. Biz buranın kömür deposu olarak değil, yapılış amacına uygun olarak pazaryeri olarak kullanılmasını istiyoruz. Bu tepkimizden sonra mülkü belediyeye ait olan muhtarlık binasında 6 yıldır akan suyumuzu kaçak diye kestiler. Madem kaçaktı 6 yıldır neden kesilmedi.” dedi.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, partililerle Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu’nu ziyaret etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştiren Fevzi Köse, Fatih Mahallesi sakinlerinin isteklerine kulak verilmesini istedi. Ben yaptım olduyla bu işlerin olmayacağını aktaran MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Fatih Mahallesi halkını hiçe sayarak pazar yeri olarak kurulan yeri usulsüz olarak kömür deposu olarak kullanmak istemektedir. Halkımız istemiyor. Sayın Çerçioğlu’nun bu dayatmadan vazgeçmesini istiyoruz. Belediye şehir dışında uygun bir alanda bu kömürü depolayabilir. Çerçioğlu’nun mal da benim mülk de benim, istediğimi yaparım anlayışını biz kınıyoruz. Mal da mülk de Çerçioğlu’nun değil, Aydın halkının malı. Ben yaptım oldu, zihniyetiyle olmaz. Halkın isteklerine kulak verilmek zorunda. Halkımız çevre kirliliğinden dolayı kömür deposu istemiyor." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri