Muhtaçlara “Dost Eli” uzandı

4 yıldır yurtdışında da faaliyetlerini sürdüren Dost Eli Derneği, Kurban Bayramında da yardımlarını 4 ayrı ülkede ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıracak.

“Kurban hem yoksula, hem de zengine bayramdır” sloganıyla bu yıl kurban çalışmalarına başlayan Dost Eli Derneği, kurulduğu yıldan itibaren Türkiye ve dünya genelinde kurban çalışmalarını sürdürüyor. Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, derneğin yeni binasında basın toplantısı düzenleyerek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu yıl öncelikle Konya merkezde kurban kesimi yapılarak, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını belirten Mehmet Seçer, “Yurt dışı faaliyetlerinin bu yıl çalışmalarında ise 4 ülkede kurban organizasyonuna yer verilmiştir. Afrika ülkelerinden Liberya, Burkina Fas, doğuda Gürcistan ve Orta Asya ülkelerinden Moğolistan’da bağışçılarımız tarafından kurban kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır” dedi. Derneğe yapılan yardımların yüzde 90’ının Konya’dan yapıldığını kaydeden Seçer, diğer yardımların da İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirler de yaşayan insanlardan geldiğini kaydetti.
Yurtdışında yapılan yardımların Türkiye’ye olan sempatiyi daha da artırdığına dikkat çeken Seçer, “Derneğimiz ilk olarak Nijer’e yardımda bulunmuştu. Afrika ülkelerinde büyük bir kıtlık yaşanıyor. Türkiye’den giden Sivil Toplum Kuruluşlarının yardımlarıyla birlikte bu ülkelerde Türkiye’ye karşı müthiş bir sempati oluştu. İnsanlar elbiselerimizdeki Türk bayraklarını görünce çok mutlu oluyorlar. Bu yardımların meyvesini almak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu. Seçer, Dost Eli Derneği olarak bugüne kadar yurtdışındaki yaptıkları faaliyetleri şu şekilde sıraladı: “Nijer’de 200 hisselik kurban, Azerbaycan’da 287 hisselik kurban, Moğolistan’da 360 hisselik kurban, Burkina Faso’da 217 hisselik kurban, Bangladeş’te 511 hisselik kurban, Gürcistan’da 325 hisselik kurban ve Yemen’de 410 hisselik kurban kesildi. Filistin ve Lübnan’da kanayan yaraların sarılması için organizasyonlar yaptık. Dernek yöneticileri olarak bize emanet edilen bu kurban bağışlarının bizzat başında bulunarak, yerli yerine ulaşmasında hassas davranmaktayız. Ben Moğolistan’a ve yönetim kurulu üyelerimiz ise Liberya, Gürcistan ve Burkina Faso’ya gideceklerdir” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri