Muharrem Matemi İzlerken Balkon Çöktü: 5 Ölü

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde Unnao bölgesinin Şia halkın yaşadığı bir mahallede meydana gelen olayda Muharrem matemi merasimi izleyenlerin olduğu balkın aşırı yükten çöktü.

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde Unnao bölgesinin Şia halkın yaşadığı bir mahallede meydana gelen olayda Muharrem matemi merasimi izleyenlerin olduğu balkın aşırı yükten çöktü. Olayda 5 kişi ölürken, çok sayıda yaralı var.

Hazreti Hüseyin’in şehit edilmesinin canlandırıldığı matem merasimini izleyen binlerce kişi evlerinin balkonlarına çıktı. Görgü tanıklarının anlattığına göre Hazreti Hüseyin’in temsili resminin de olduğu platform sokaktan geçtiği sırada evlerinin balkonuna yığılan çoğunluğu kadın ve çocuk büyük izdiham oluşturdu. Bu sırada aşırı yüke dayanamayan bir ev balkonu üzerindeki insanlarla aşağıdaki halkın üzerine göçtü.

Yerli halka göre olay sonrası 60’a yakın kişi yıkıntının altında kalırken, halkın yardımı ile bir çoğu küçük yaralarla çıkarıldı. Ağır yaralananlar ise en yakın hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan ağır olanlarından 5’i ise yaşamını yitirdi.

Hindistan’da yaşayan 200 milyonu aşkın Müslümanın yüzde 5’ini oluşturan Şii Müslümanlar, Muharrem'de büyük matem programları düzenliyor. Sık sık izdiham olaylarının yaşandığı merasimlerde çok sayıda kadın ve çocuk da yaralanıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri