Muharrem İnce: Eğitim Kurumlarının Üzerinden İntikam Alınmaz

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Eğitim kurumları böyle tartışılmaz. Eğitim kurumlarının üzerinden intikam alınmaz.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Eğitim kurumları böyle tartışılmaz. Eğitim kurumlarının üzerinden intikam alınmaz." dedi.

Kırıkkale’ye gelen İnce, Karakeçili, Keskin ilçeleri ve Hasandede beldesine gezi düzenledi. Daha sonra CHP il binasına gelen İnce, burada partililere seslendi. Türkiye’de 'ben bir kesime kızdım dershaneleri kapatacağım' mantığının bulunduğunu ifade eden İnce, şunları söyledi: “Bu kafa sağlıklı bir kafa değildir. Eğitim kurumları böyle tartışılmaz. Eğitim kurumlarının üzerinden intikam alınmaz. Eğitim kurumlarına ceza verilmez. Bu kafa sağlıklı kafa değildir. Yarın CHP’ye kızarsan meslek liselerini mi kapatacaksın? MHP’ye kızarsan ön lisansları mı kapatacaksın? Bu kafa sağlıklı bir kafa değil. İnşallah yerel seçimlerde bunlardan kurtulacağız.”

Bülent Arınç’ın ‘Milli Güvenlik Kurulu kararları gizlidir, gazete nasıl yazmış’ diyerek açıklama yaptığını hatırlatan İnce, “Bu gerçekten bu bir komedi. Bir; sana suikast iddiasıyla devlettin kozmik odasına girildi. Daha ne konuşuyorsun? Bu ülkede gizli bir şey kaldı mı? Herkesin telefon kaydı, herkesin özel hayatı gazetelerde ve internet sitelerinde gezmiyor mu?” diye konuştu.

BU DÖNEM AYDINLATILSIN

2004 yılında MGK’da yapılan anlaşma hakkında açıklama yapan İnce, 'biz imzaladık gereğini yerine getirmedik’ denildiğini hatırlattı. Muharrem İnce, “İmzadan örnek alınsın Başbakanın imzası mı? Komutanlar içeride, gereği yerine mi getirildi? Bu dönem aydınlatılsın. Bu dönem çözülmelidir.” şeklinde konuştu.

Melih Gökçek'in karanlıkta uyuyamayacağını ifade eden İnce, “Melih Gökçek, gün ışıyana kadar sosyal paylaşım sitesi twitter’da dolaşır. Güneş çıkınca uyumaya başlar. Başka türlü uyuyamaz.” dedi.

GENÇ’İN ÜSLUBUNU DOĞRU BULMUYORUM

İnce, “Kamer Genç’in Hanımefendiye davrandığı üslubunu doğru bulmuyorum. Ama Başbakan’dan öğrendiğimiz bir şey var. Biz müsteşar şöyle dediğimizde, Başbakan, ‘Ben müsteşarı size yedirtmem.’ Bakan böyle dediğimizde ‘Bakanı size yedirmem’. Vali millete gavat dedi, ‘Valiyi size yedirtmem' dedi. Kamer Genç'in, üslubunu doğru bulmuyorum ama Tayyip Erdoğan Kamer Genç'i size yedirtmeyiz.” diye açıklama yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri