Muharip Gazilerden Bakan İslam’a: Biz De Gaziyiz

Muharip gaziler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’a tweet atarak, diğer gazilere verilen hakların kendilerine de verilmesini istedi. Muharip gaziler, attıkları tweette; “Devletimizin gazilere verdiği...

Muharip gaziler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’a tweet atarak, diğer gazilere verilen hakların kendilerine de verilmesini istedi.

Muharip gaziler, attıkları tweette; “Devletimizin gazilere verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Ancak son verilen haklarda, muharip gaziler hak ayrımcılığına uğramıştır. Bu ayrımcılığın acilen düzeltilmesini istiyoruz” diye seslerini duyurmaya çalıştılar. Sosyal medya üzerinden günlerdir birbiri ardına hem Bakan İslam’a, hem Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’e, hem de hükümet yetkililerine tweetler atan muharip gaziler; “Bizler de diğer şehit ve gazilere tanınan hakları istiyoruz, adalet istiyoruz. Muharip gaziler, çıkarılan yasalarda neden unutuldu?” diye tepki gösterdi.

“BUNLAR FİLM KARELERİ DEĞİL”

Bakan İslam’a tweet atan muharip gaziler; “Sayın bakanım, muharip gazilerin sesini duyun lütfen” diye seslenirken, fotoğraf karelerinin üzerine, “Bunlar film kareleri değildir, yok saydığınız, hiç bir hak tanımadığınız muharip gazilerdir” notunu düştüler. Muharip gaziler şu tweetleri attılar:

“Sayın vekilim yoksa sizin gözünüzde muharip gaziler resmi bayram gazisi olarak mı görüyorsunuz, soruyorum, adalet istiyoruz.”

“Muharip gazilere yapılan ayrım dursun. Bizler de diğer sehit ve gazilere tanınan hakları istiyoruz, adalet istiyoruz.”

“Babalarımız Kıbrıs’a tatile gitmedi, savaşa gittiler... Geriye dönmeyi hiç düşünmediler, vatan için, bayrak için, toprak için savaştılar...”

“Bu ayrımcılık kabul edilemez. Gazi gazidir. Sonuçta yanyana beraber savaştılar. Kolu bacağı kopması mı gerekiyor? Muharip gaziler adalet istiyor.”

“Muharip gaziler bu ülkenin gazisi degil mi? Neden ayrım oluyor? Eşit haklar istiyoruz. Biz muharip gaziler adalet ve eşitlik bekliyoruz.”

“Gündeminizde muharip gaziler için istihdam hakkı var mı? Gündeminizde yok ise bu üvey evlat muamelesi reva mı muharip gazilere?

“Muharip gazi haklarını verin artık.”

“Muharip gaziler çıkarılan yasalarda neden unutuldu? Bizlerle ilgili bir çalışma var mı?”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri