Muhammet Yürükuslu Spor Kompleksi için geri sayım başladı

Meram Belediyesinin önemli projelerinden biri olan ‘Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Kompleksi’ açılış için gün sayıyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kısa bir süre sonra gerçekleştirilecek açılış öncesi son hazırlıkları yerinde inceledi

Meram Belediyesi’nin Aşkan Mahallesi’ne kazandırdığı ‘Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Kompleksi’ açılış için gün sayıyor. Kısa bir süre sonra açılışı gerçekleştirilecek olan komplekssadece bölgesine değil, tüm Meram’a hatta tüm Konya’ya önemli ölçüde artı değer kazandıracak. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, özellikle eski stadyum alanının yıkılmasından sonra kent merkezinde, rahatlıkla ulaşılarak spor yapılabilmesini sağlayacak olan modern tesisin açılışı öncesi gerçekleştirilen son hazırlıkları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Fatma Toru, inşaatta çalışan ve çevre düzenlemesi yapan işçilerin çay ikramını da geri çevirmedi, onlarla bir süre hasbihal etti.

 

  "SPOR KOMPLEKSİ ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATACAK"

 

Spor kompleksininönemli bir açığı kapatacağının altını çizen Başkan Fatma Toru, sporseverlerinde bu açılışı dört gözle beklediğini anımsattı. Tesisin açılışının kısa bir süre sonra gerçekleştirileceğinin de müjdesini veren  Başkan Toru “Bugüne kadar birbirinden değerli yatırımları ilçenin ve mahallelerin ihtiyaçlarına göre Meram’a kazandırdık. Herbir yatırımımız ve projemiz daha yaşanabilir daha güzel bir Meram’a atılmış adımdır. Aşkan Mahallesine kazandırdığımız spor kompleksi de bu yöndeki önemli yatırımlarımızdan biri oldu. Özellikle şehir merkezinde doğan boşluğu büyük ölçüde dolduracak bir yatırıma ‘Muhammet Yürükuslu’ ismini vererek yine bir vefa örneği gösterdik. Muhammet Yürükuslu, kişiliği ve sporculuğu ile geleceğin sporcularına örnek olacak bir isim olarak bu kompleksle birlikte ölümsüzleşti” diye konuştu.

 

"BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK VE İNSANIMIZIN SPOR YAPMASI ÖNCELİĞİMİZDİR"

 

Başta obezite olmak üzere çağın birçok hastalığının en önemli tedavisinin spor olduğuna dikkat çeken Başkan Fatma Toru, sözlerini şöyle sürdürdü; ““İlk hedefimiz dünya çapında sporcular yetiştirmek. Meram’ın Konya’nın ismini dünyaya duyuracak yetenekleri bulup çıkarmak ve onları destekleyip büyük başarıların altına imza atmalarını sağlamak önceliğimizdir. Bunun yanında bu tesis, insanlarımızın sağlıklı beden ve zihin yapısı ile birlikte sağlıklı yaşam için her yaşta spor yapabilmelerini sağlayacak. Spor kompleksimiz 12400 metrekarelik arsa üzerine oturuyor. Kompleksimizin açık alanlarında basketbol sahası ve tenis kortları hizmet verecek. Yine tesisimizin 4000 metrekarelik kapalı alanında ise bekleme salonları, yedi kulvarlı okçuluk alanı, 2 adet kapalı bir adet açık tenis kortu, badminton alanı, bay ve bayanlar için fitness salonları, masa tenisi salonu, yine bayanlar için step, plates, aerobik, zumba, spinning, trambolin stüdyoları  yer alıyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde açılacak olan tesisimiz Meram’a ve Konya’ya hayırlı olsun”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri