Muhammed Çetin'in VIP koltuk eylemi

AK Parti'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, VIP koltuk için direnince uçak 3.5 saat rötar yaptı.

İstanbul-İslamabad seferini yapan TK 710 uçağında VIP koltuk krizi yaşandı.

ERDOĞAN "BUNLAR TUZLUK" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın "tuzluk" benzetmesi yaptığı ve AK Parti-Cemaat kavgasının ardından İdris Bal gibi istifa eden bir diğer vekil Muhammed Çetin vekil olmanın önceliğini kullanarak 'business class' sınıfındaki boş koltuğa geçmek istedi. Kabin memurları, ilk başta izin verdikleri Çetin'i daha sonra bilet aldığı koltuğa geçirmek  istedi. Bunun üzerine Çetin, olay çıkarttı.

UÇAK 3.5 SAAT RÖTAR YAPTI

Uçak kalkış için piste doğru giderken 'ineceğim' diyen Çetin, geri dönüldüğünde inmekten vazgeçti. Çetin'in VIP koltuk için diretmesi üzerine uçak personeli emniyet görevlilerini uçağa çağırdı. Tutulan tutanağın ardından saat 20.00'de yapılması gereken sefer yaklaşık 3.5 saat gecikmeli gerçekleşti.

THY'NİN "UPGRADE" ETMEME KARARI

Milletvekili Çetin, eleştirel açıklamalarda bulunduğu için THY'nin milletvekillerine özel 'upgrade-koltukta bir üst sınıfa yükseltmek' hakkının iptal edildiğini, son uçuşlarda belli zorluklar çıkarıldığını kaydetti. Olayla ilgili THY'den yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Milletvekili Çetin, Türk Hava Yolları ile son dönemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirketin aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. Bu gelişmeler üzerine uçuşlarda 'Upgrade' etmeme kararı alınmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri