Muhammed Ali dâvâ adamıydı

Konya Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbetleri’nde, Hak-Bâtıl Mücadelesi’nde Muhammed Ali Clay’ı anlatan Dr. Mustafa Güçlü, “Muhammed Ali, Müslüman olduktan sonra her hareketini dâvâsıyla bütünleştirerek mücadele etti” dedi

Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, Geçmişten Günümüze Hak-Bâtıl Mücadelesi’nin 16.bölümünde Muhammed Ali Clay’ı anlatan Dr. Mustafa Güçlü, Amerika’da melez halk için Afrika’da Liberya diye bir ülke kurulduğunu belirterek “O ülke, Amerika’daki babaları beyaz anneleri zenci olan kırma çocukların ülkesidir. O ülkede özgürce yaşıyorlar. Afrika’da sömürülmeyen tek ülke Liberya’dır. O da, o ülkedeki insanların beyazların çocukları oldukları için” dedi.

MUHAMMED ALİ AFACAN BİR ÇOCUKTU

Muhammed Ali’nin 17 Ocak 1942’de “Cassius Marcellus Clay Jr.” adıyla doğduğunu ifade eden Dr. Mustafa Güçlü, annesinin onu “Bebekken çok hareketli bir çocuktu. Yerinde durmaz kıpır kıpırdı. Sabah bizden önce kalkar odanın altını üstüne getirirdi. Evde tırmanmadık yer bırakmaz. Yemeği kendisi yer, giysilerini kendisi giyerdi. Parmaklarının üzerinde sekerek yürürdü. Bu yüzden ayak adaleleri çok iyi gelişmişti. Kelebek gibi uçup arı gibi soktuğu o boks hayatında ringdeki dans hareketleri ile figürleri bu çocukluğundaki yürümesine bağlı” diye anlattığını söyledi.

KELEBEK GİBİ UÇAR, ARI GİBİ SOKARIM!”

Dokuz çocuğu olan Muhammed Ali’nin 3 Haziran 2016 (74 yaşında)’da Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu belirten Dr. Güçlü, S. Liston'u sekizinci rauntta yenip Dünya Şampiyonu olduktan sonra 1964 yılında Müslüman olan Muhammed Ali’nin, “Benim adım Muhammed Ali. Ben Müslümanım. Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım!” demeye başladığını belirterek “Muhammed Ali, İslâm’ı bir ideoloji olarak her hareketinde ve her yerde, davasının propagandasını yapıyor ve mücadelesini veriyor. Maça çıkarken kollarımdaki kuvvet imanımdan geliyor diyor ve her hareketini davasıyla bütünleştirerek yapıyor” dedi. Liston tarafından istenilen ikinci maçta Muhammed Ali’nin, Liston’u ilk rauntta ve ikinci dakikada nakavt ettiğini hatırlatan Güçlü, Muhammed Ali, "Vietnamlılardan hiç kimse bana “pis zenci!” diyen olmadı. Onlar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım." diyerek Vietnam Savaşı'na gitmediği için 5 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Lisansı ve pasaportu elinden alındı. 1967'den 1970'e kadar boksa ara vermek zorunda kaldı. 1970'te itiraz ettiği Yüksek Mahkeme’de temyiz davasını kazanıp tekrar boksa döndü. 1971'de Joe Frazier ile 'Asrın maçı'na çıktı ve profesyonel boks hayatında ilk defa kaybetti. Joe Frazier ile George Foreman’ı yenerek dünyada üst üste üç defa dünya şampiyonluğunu elde eden ilk boksör unvanına sahip olan Muhammed Ali, 1978'de boksu Şampiyon olarak bıraktı. Güçlü, Türkiye’ye de gelen ve Erbakan’la görüşen Muhammed Ali’nin, Nevzat Yalçıntaş tarafından kucaklandığında “Beni hayatımda ilk defa bir beyaz kucaklıyor” diyerek ağladığını da hatırlatarak “Bu güzel ve imanlı insanı bir Fatiha ile yâd edelim.” dedi.

VAHŞİ KAPİTALİZM ŞİDDETLE UYGULANIYOR

Memleket Tv. tarafından dijital ortamda canlı yayınlanan sohbette Güçlü, bir soruya cevap olarak “Amerika’da paran kadar konuşursun, paran kadar yaşarsın! Sağlığı da, hizmeti de, emniyeti de her şeyi paran kadar! Tam kapitalist zihniyet. Vahşi Kapitalizm bütün şiddetiyle Amerika’da uygulanıyor.” dedi. Amerika’daki Hak-Bâtıl Mücadelesinde, başlangıçta İslâmiyet’e ters fikir ve düşünceler ile dini inançların yerini günümüzde ehli sünnete ve iyiye doğru bir gidiş ve gelişme yaşandığına dikkati çeken Güçlü, müslümanların sayısının yüzde 3 civarında olduğunu söyledi.

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Maraş Çorbacısı sahibi Hasan Bey’e “Meram Belediyesi Yayınları arasında çıkan Dilaver Gürer-Bekir Şahin’in Meram Kitabı (Mevlâna-Konevî-Meram) ile Âşık Şem’i Dîvanı” adlı kitapları hediye etti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri