Muhalefetten Babacan'a 'Bank Asya' Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yakın medya kuruluşlarının Bank Asya’ya yönelik linç kampanyası Hazine Müsteşarlığı’nın bütçe görüşmelerine de damgasını vurdu. Muhalefet milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yakın medya kuruluşlarının Bank Asya’ya yönelik linç kampanyası Hazine Müsteşarlığı’nın bütçe görüşmelerine de damgasını vurdu. Muhalefet milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, BDDK, SPK ve TMSF yetkililerine Bank Asya’ya yönelik batırma çabalarıyla ilgili neden işlem yapılmadığını sordu.

MHP Milletvekili Mehmet Günal, bankalarla ilgili BDDK’ya çok net sorular sorduğunu ama bilgilerin sır kapsamında olduğu belirtilerek kendisine verilmediğini söyledi. 'Sır' denilen bilgilerin bazı gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlandığını belirten Günal, “Milletvekiline verilmeyen bilgi gazetelere nasıl gidiyor. Bunlara soruşturma açıldı mı. Açılmadıysa neden açılmadı. Bir gruba kıyak geçiyorsunuz sonra da öbür grubun bankasını batırmak için her şeyi yapıyorsunuz.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP Milletvekili Aydın Ayaydın ise bankalar hakkında gerçek dışı beyanlar ortaya koyanlar hakkında neden işlem yapılmadığını sordu. "Bankaların şöhretini, faaliyetini küçük düşürecek mevduat çıkışına sebep olanlar hakkında işlem yapmayan BDDK’nın orada durmaması lazım." diyen Ayaydın, bu iddiaları ortaya atanların cezalandırılması için düğmeye basılmasını istedi. Ayaydın, "Bankalarla ilgili bu kadar dedikodu varken susmanız kafanızda B planı olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da, devletin birliğini beraberliğini koruma görevi bulunan Cumhurbaşkanı'nın, TÜSİAD toplantısında Bank Asya için "O banka zaten batmış" dediğini hatırlattı. Bu bankaya yatırım yapan mudilerin olduğunu belirten Tanal, "Bankaya yönelik baskı yüzünden kredi kullananlar da bankada sıkıntı yaşadı. Bu iş sermaye düşmanlığıdır, vatan hainliğinden farkı yoktur. SPK kanununa göre bankaya yönelik girişimler suç olduğu halde neden suç duyurusunda bulunmadınız? Bu görevi kötüye kullanma değil midir, nedir o zaman?" diye sordu.

CHP’li İzzetin Çetin ise Bank Asya’yı hedef alan açıklamalarla Anayasa suçu işlendiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı sorumsuzluk içeresinde ülkeyi geriyor ve bir bankayı ilk defa devlet adamı batırmaya çalışmaktadır." dedi. Çetin, böyle bir devlet adamının Türkiye’ye yakışmadığını savundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri