Muhalefete sert tepki

AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Demokratik Açılım konusunda muhalefet partilerine göndermede bulunarak Öyle muhalefet yapıyorlar ki, AKP'ye muhalefet edeceğim diye bu ülkenin tarihine, bu ülkenin kederine muhalefet ediyorlar dedi,Adalet ve Kalkın

‘BİZİM MUHATABIMIZ HALKIMIZ’
Demokratik Açılım adıyla gündeme gelen projenin, AKP hükümetinin 7 yıl boyunca adım adım geliştirdiği demokratik vizyonun yeni bir aşaması olduğunu belirtti. Türkiye'deki vatandaşların tam demokrasi ve özgürlük haklarını elde edebilmeleri için önemli adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini dile getiren Türkmenoğlu, DTP'nin bu süreçte kendilerine destek verir gibi yaptığını ancak İmralı'daki koşulları bahane ederek açılım sürecine engel olmaya çalıştıklarını ifade etti. Türkmenoğlu, "DTP, Kuzey Irak'tan gelen PKK'lıları törenle karşılarken ve binlerce insanı oraya yığarken bu süreci sabote edeceğini belli etmişti. Şimdi de İmralı'daki koşulları bahane ederek süreci engellemeye çalışıyorlar. Biz onlara güvenerek bu yola çıkmadık. Ama şunu belirtmem gerek; gerek DTP, gerekse diğer muhalefet partilerinin aynı noktada buluşması bence çok manidardır ve halkımız bunu iyi gözlemlemelidir. Onlar bu yaptıklarıyla acılı annelerin yaralarına tuz, yanan bağırlarına ateş basıyorlar. Bizim muhatabımız halkımızdır ve ülkemizde tam demokrasi tesis edilene kadar çalışmalarımız sürecektir. Halkımızdan da bu tür provokasyonlara uymamasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 
’AKP’YE MUHALEFET EDECEĞİM DİYE ÜLKENİN
KADERİNE MUHALEFET EDİYORLAR’
Muhalefet partilerini eleştiren Türkmenoğlu, “Bunlar öyle bir vatanseverlik icat etmişler ki her şey soyut, her şey lafta, 'vatanseveriz' diyorlar. Bu vatan toprakları üzerinde bir tek dikili ağaçları yok. Öyle bir kör muhalefet yapıyorlar ki 'AKP'ye muhalefet edeceğim' diye bu ülkenin tarihine, bu ülkenin kederine muhalefet ediyorlar'' dedi. 
’DTP, KENDİNİ KAPATTIRARAK MAĞDURU OYNAMAK İSTİYOR’
DTP'nin yaptığı hareketlerle kendisini kapattırma gayreti içinde olduğunu da iddia eden Türkmenoğlu, "Bu sayede mazlum ve mağduru oynayacak, halkımızın duygularını istismar ederek bu süreci sabote etmeye devam edecekler. Biz bu açılım süreciyle bu ülkede yaşayan herkesin kendisini birinci sınıf vatandaş görmesini sağlamayı istiyoruz. Ama bu süreçte milli birliğimizden ve üniter yapımızdan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Bazıları Kürt Marşı olsun diye açıklamalarda bulunuyor. Bu insanlar terörist, yani devletine düşman insanlar. Bu insanlardan aidiyet duygusu beklemeniz yanlış" diye konuştu.
Türkmenoğlu, son olarak Mevlana'yı anma etkinliklerinin başladığını anımsatarak 17 Aralık Şeb-i Arus törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her yıl olduğu gibi bu yıl da katılacağını ve aynı gün şehirde toplu açılışlar gerçekleştireceğini söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri