Muhacir Pazarı'nın çevresi kapatılsın

Yıllardır Konya'ya hizmet veren Muhacir Pazarı'nın üstü kapalı ama etrafının açık olması nedeniyle kışın dondurucu soğuğu pazarı olumsuz etkiliyor. Esnaf ve vatandaşlar pazarın çevresinin kapatılmasını istiyor

Yıllardır Konya'ya hizmet veren Muhacir Pazarı'nın üstü kapalı ama etrafının açık olması nedeniyle kışın dondurucu soğuğu pazarı olumsuz etkiliyor. Hem pazar esnafı hem de alışveriş için pazara gelen vatandaş Muhacir Pazarı'nın çevresinin kapatılmasını istiyor. Her hafta cumartesi ve pazar günleri kurulan Muhacir Pazarı'na Konyalılar akın ediyor alışveriş ihtiyacını gideriyor.  Konya'nın en önemli pazarlarından olan Muhacir pazarı adeta pazar günleri şehrin en canlı noktası oluyor.

Muhacir Pazarı'nın üzeri kapalı ancak pazarın etrafı tamamen açık halde. Kış aylarında soğuk hava sert rüzgarların olduğu şu günlerde pazarın içi adeta buz kesiyor. Pazar çevresinin kapalı olmaması hem pazarcı esnafını hem de alışveriş için pazara gelen vatandaşı olumsuz etkiliyor.

SOBA YAKARAK ISINIYORUZ

Soğuk havadan korunmak isteyen pazarcılar yaktıkları ateş, evden getirdikleri elektrikli ısıtıcı ve soba ile ısınıyorlar. Pazarda alışveriş yapan vatandaşların da kimi zaman esnafın yaktığı sobada ısındıkları görüldü. 21 yıldır pazarcılık yaptığını ve bu yılki soğuktan dolayı işlerinin iyi olmadığını ifade eden tezgahtar Mustafa Koç, "Pazarda bir çok meslektaşımız soğuktan dolayı gelemedi. Ben de gelmek istemezdim fakat ekmek paramızı çıkartmak için mecbur geliyoruz. Pazarın etrafı açık olduğu için, sert ve soğuk rüzgar direk pazarın içine vuruyor. Zor şartlar altında satış yapıyoruz. Soğuk karlı kış günlerinde ateş yakmazsak ve ısınmanın yolunu bulamazsak hasta oluruz. Ayrıca burada yaktığımız ateş ile müşterilerimiz de gelip ısınıyorlar" dedi.

ÜRÜNLERİMİZ DONUYOR

Tezgahtar Sefer Korkut da çetin soğuklardan dolayı ürünlerinin donduğunu ifade etti. Çetin, şunları kaydetti: "Pazar yeri kışın aşırı derecede ceyran yapıyor.Soğukta uzun süre bekleyen ürünlerimiz donuyor. Bu biz esaflar içinde tüketici içinde önemli bir sorun teşkil ediyor. Pazar yerinin kapatılmasını vatandaş bizden daha çok istiyor. Yetkililerin bu hususta yardımlarını bekliyoruz"

Pazar yerinin kapatılmasını isteyen bir vatandaş da, "Pazar yerenin etrafı boş olduğu için pazarcılar soba yakmak zorunda kalıyor. Sobadan çıkan kirli duman ürünlerin üstüne nüfuz ediyor. Bu da sağlığımızı etkiliyor. Esnaf üşüdüğü için mecburi olarak soba yakıyor. Pazar yerinin etrafı kapatılırsa bu sorun da ortadan kalkmış olacak" şeklinde konuştu.

TOLGA PARLAK  merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri