Muğla'da Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Muğla'da eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törene öğretmenler ve öğrenciler katıldı....

Muğla'da eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törene öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, daha sonra Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda devam etti. Buradaki törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 4. sınıf öğrencilerinden bir grup, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine hoşgeldiniz çiçeği verdi. Ayrıca öğrenciler tarafından eğitimin önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, yeni eğitim öğretim yılının öğrenci ve öğretmenlere başarı getirmesini dileyerek, Muğla'da 146 bin 433 öğrenci ile yeni eğitim yılında 9 bin 706 yönetici ve öğretmen görev yapacağını bildirdi. 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci döneminin 23 Ocak 2015 tarihinde tamamlanacağını kaydeden Kırbaç, ikinci dönemin ise 12 Haziran'da sona ereceğini belirtti. Okulların bilginin üretildiği, sevginin paylaşıldığı irfan ocağı olduğunu dile getiren Kırbaç, şunları söyledi: "İl genelinde binlerce öğrenci ve öğretmenlerimizin aydınlık bir eğitim öğretim dönemini geçirmesini temenni ediyorum. Bu yıl da eğitim öğretim sistemimizin temelini oluşturan husus, okulu ve sınıfı merkeze alan bir öğrenim süreci gerçekleşmesini sağlayarak öğretim kademeleri arası geçişte uygulanan ilave sınavları tamamen ortadan kaldırmak, okula alternatif olarak ortaya çıkan eğitim kurumlarını işlevsizleştirmek ve çocuklarımızın sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere zaman ayırmasını sağlamaktır."

Öğrencilerin halk oyunu gösterisi sunmasının ardından tören sona erdi. Daha sonra Vali Güvençer ve protokol üyeleri, okulu gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri