Muğla'da Seçmen Sandık Başında

Muğla'da seçmenler, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. İl genelinde 664 bin 319 seçmen, bin 978 sandıkta oy kullanmaya devam ediyor. İl genelinde devam eden oy kullanma işlemlerinde, katılım yüksek olmasına...

Muğla'da seçmenler, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. İl genelinde 664 bin 319 seçmen, bin 978 sandıkta oy kullanmaya devam ediyor. İl genelinde devam eden oy kullanma işlemlerinde, katılım yüksek olmasına rağmen uzun kuyruklar oluşmaması dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu'ndaki 1044 numaralı sandıkta oy kullandı. Seçimin memleket için hayırlı olması temennisinde bulunan Gürün, "Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa cumhurbaşkanı halk oyuyla seçiliyor. İnşallah ülkemiz ve dünya için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

AK Parti Milletvekili Yüksel Özden ise Muğla İmam Hatip Lisesi'ndeki 1071 numaralı sandıkta oy kullandı. Bu seçimde ilk defa cumhurun başkanını seçeceğini dile getirerek, ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu arada Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye gibi önemli turizm merkezlerinde yazlıkçılar ve öğrenciler, Muğla'da oy kullanmak için adres değişikliği yaptı. Cumhurbaşkanı seçimi için Muğla'da 23 bin 186 seçmen, adres değişikliğinde bulundu. İl genelinde 11 bin 766 adres değişikliğinin yapıldığı Bodrum ilk sırada yer alırken 3 bin 406 seçmen artışıyla Milas ikinci, 3 bin 70 seçmenle Datça üçüncü, 2 bin 253 seçmenle Fethiye dördüncü ve 2 bin 253 seçmenle Marmaris beşinci oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri