Muğla Valisi Çiçek: Çiftçiyi Güçlendirmek Gerek

Muğla Valisi Amir Çiçek, vatandaşları tarım yönünden daha da güçlendirmek gerektiğini belirterek, çiftçinin en kaliteli ürünleri elde etmesi için büyük projelerin uygulanmasında fayda olacağını söyledi. Muğla Ziraat Odası Yönetim...

Muğla Valisi Amir Çiçek, vatandaşları tarım yönünden daha da güçlendirmek gerektiğini belirterek, çiftçinin en kaliteli ürünleri elde etmesi için büyük projelerin uygulanmasında fayda olacağını söyledi. Muğla Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baştuğ, göreve yeni başlayan Çiçek'e ilçe oda başkanlarıyla birlikte nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Çiçek, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Muğla turizm ili ama aynı zamanda da tarım şehri. Göreve başladıktan sonra yaptığım ziyaretlerde, bir taraftan denize bakarken diğer yandan toprağa baktım. Toprakta neler olabilir? Altyapısı nedir? Çiftçimiz geçimini nasıl sağlar? Ürünlerini sanayiye ve ihracata yöneltmiş midir? Bunları inceledim. Çiftçimizin bu konularda bilinçli olduğunu gördüm ama bu yeterli midir? Tabiî ki de değil. Elbette ki sorunlarımız da vardır fakat bu sorunların üstesinden birlikte gelmemiz lazım. Muğlamız'ın orman ve sahil dışında kalan arazisinde boş yer kalmayacak şekilde, meyveciliğin yanında sebzeciliğin de en güzel şekilde uygulanması için çalışacağız. Toprak altı tarım ürünlerinin yetiştirilmesi için de arazi uygun." dedi.

Fethiye ve Seydikemer'i birkaç gün önce ziyaret ettiğini anlatan Çiçek; "İlçelerimizin dağlarının eteklerindeki köylerde üzümün, elmanın, susamın, domatesin yetiştirilmesi demek, daha çok şeyin yapılacağının göstergesi. Sadece narenciye bahçeleriyle yetinmeyeceğiz. Tarım güzel yapılıyor ama daha iyi nasıl yapılır, bunun için çalışacağız. Görevimiz, vatandaşımızı tarım yönünden daha da güçlendirmek. Ziraatın yanında hayvancılığı da aynı şekilde geliştireceğiz. Hayvancılık potansiyelimiz var. Devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları biraraya gelirse başarı kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek'e yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen oda başkanları ise tarım sektörünün turizm sektörünün gölgesinde kaldığını, turizm şehri olarak görüldüğü için Muğlalı çiftçilerin tarımsal ve kırsal kalkınma desteği alamadığını, diğer yandan yaban domuzuyla mücadelede sıkıntı yaşadıklarını, bu konuda da özüm üretilmesi gerektiğini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri