Muğla Valiliği'nin Bayramlaşma Töreni Kurşunlu Camii Meydanı'nda Yapıldı

Muğla'da valilik tarafından gerçekleştirilen Kurban Bayramı resmi kutlama töreni, tarihî Kurşunlu Camii Meydanı'nda yapıldı. Muğla protokolü bayramlaşmada dağıtılan kavurmaları tente altında özel hazırlanan masada yerken, vatandaşlar...

Muğla'da valilik tarafından gerçekleştirilen Kurban Bayramı resmi kutlama töreni, tarihî Kurşunlu Camii Meydanı'nda yapıldı. Muğla protokolü bayramlaşmada dağıtılan kavurmaları tente altında özel hazırlanan masada yerken, vatandaşlar yemeklerini ise yerde yemek zorunda kaldı.

    Bayramlaşma törenine Vali Amir Çiçek, milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan, Tolga Çandar, Ali Boğa ve Yüksel Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmadar, kurum müdürleri, oda, dernek ve siyasi parti il başkanları ile vatandaşlar katıldı.

    Muğla Valiliği tarafından il merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde protokole ve vatandaşlara kurban etinden kavurma ve pilav dağıtıldı. Milletvekilleri ve protokol kavurmalarını kendileri için hazırlanmış tentenin altına özel kurulan masalarda yedi. Bayramlaşma törenine katılan vatandaşlar için ise masa ve sandalye getirilmedi. Bayramlaşma törenine katılan vatandaşları yemeklerini yerde yemek zorunda kaldı. Bayramlaşma da protokol ile vatandaşlara farklı muamele yapılması tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, "Dini bayramlarımız birlik ve beraberliğimizin simgesidir. Ancak Muğla'da Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde vatandaşlara ikinci sınıf bir muamelesi yapıldı. Protokol üyeleri tente altına kurulmuş masalarda yemeklerini yerken vatandaşlar ayakta ve yerde yemek zorunda kaldı." diyerek tepki gösterdi.

    Törene katılan vatandaşlar ve protokol üyeleri ile tek tek bayramlaşan Vali Çiçek yaptığı açıklamada, "Türk milleti olarak güç ve zor günlerimiz ile güzel günlerimizi paylaşmayı en iyi bilen toplumlardan biriyiz. Bayramlar; millî ve manevi değerlerin gelişmesine, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı ruhunun güçlenmesine yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine katkılar sağlayan güzel günlerdendir. Ailemiz, dost ve akrabalarımız ile birlikte kutladığımız bu bayramda, kimsesizlere, yardıma ihtiyacı olanlara ve kırık gönüllere yalnız olmadıklarını tüm dünyaya örnek olacak şekilde göstermeli ve bu günün manevi ortamını onlarla paylaşmalıyız. İnsanların birbiriyle kaynaştığı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu ile kenetlendiği bu müstesna günün, birlik ve beraberliğe vesile olması temennisiyle; saygıdeğer Muğlalıların Kurban Bayramlarını yürekten kutlar, bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış ve mutluluk getirmesini dilerim." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri