Müftüoğlu: Çok yol kat ettik

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu Cumhurbaşkanlığı turunun, Eurosport gibi önemli bir televizyon kanalından 123 ülkede 24 dilde yayınlandığını söyledi.
Turu, yaklaşık 8.5 milyon lira gibi bir bütçeyle yaptıklarını anlatan Müftüoğlu, buna karşılık yapılan reklamın parasal değerinin bunun kat kat üstünde olduğunu bildirdi. Avrupa’da bisiklet sporunun son derece yaygın ve etkili olduğunun altını çizen Müftüoğlu, bu nedenle bisiklet sporunun tanıtımda çok etkili olduğunu vurguladı. Federasyon olarak son 5 yılda çok önemli işlere imza attıklarını ve birçok ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Müftüoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu’nu 2.1 kategorisinde gerçekleştirerek önemli bir ilke imza attık. Ama hedeflerimiz bitmiyor. Önümüzdeki yıl HC denilen bir üst kategoride gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.
En büyük hedefinin, Türkiye’de bisiklet sporunu yaygınlaştırmak ve Türkiye’yi bisiklet sporunun kamp merkezi yapmak olduğunu da ifade eden Müftüoğlu, düzenlenen uluslararası organizasyonlara katılan yabancı kulüp ve sporcu sayısındaki artşın, bu konuda geldikleri aşamayı gösterdiğini kaydetti. Diğer bisiklet federasyonlarıyla temas durumunda olduklarını ve Almanya ile anlaşma yaparak birçok konuda ortak çalışma yapmaya başladıklarını belirten Müftüoğlu, “Bunu başardığımızda kış mevsiminde yaratılmak istenen alternatif turizmin önemli bir parçası bisiklet olabilir. Futbolda bunun örneğini gördük. Antalya’ya 15 yıl önce yılda 3-5 futbol takımı gelirken bu yıl kamp için gelen takım sayısı 2 bini geçti. Bisiklet sporunda da dünyada bunun örnekleri var. Burada da gerçekleştirmememiz için hiç bir neden yok” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri