Müftüoğlu: 2010 yılına hazırız

Türkiye Bisiklet Federasyonu, bisiklet sporunun yoğun geçeceği 2010 yılı için Merkez Hakem Kurulunu, Teknik Kurulu ve İl Temsilcilerini Alanyada bir araya getirdi.
İki gün sürecek toplantının ilk gününde sporcu yetiştirme, organizasyon programlarının detayları konuşuldu.  Türkiye Bisiklet Federasyonu, 2010 yılı Bisiklet Yarışları ile ilgili Merkez Hakem Kurulunu,  Teknik Kurulu ve İl Temsilcilerini Alanya’da bir araya getirdi. Federasyonun il temsilcileri ile yapılan toplantıda, 2010 yılı itibariyle başlanacak 13-15 yaş grubuna açık organizasyonlar gibi projelerler daha alt kategorilere inilerek, bisiklet sporunun ilerlemesi adına nelerin yapılabileceği konuşuldu. 
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2010 ve sonrasının daha büyük hedeflere taşıyacağı bir yapılanma süreci içerisinde olduğunu belirten Açıkalın, bununla ilgili Alanya’da Teknik Komite, Merkez Hakem Komitesi ve 20 ilin İl Temsilcilerini bir araya getirdiklerini söyledi.
Açıkalın, “Bununla ilgili iki gün sürecek olan toplantıda, 2010 yılında 46.’sını yapacağımız Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğimiz Avrupa Şampiyonası’nın ön hazırlık çalışmalarının görüşeceğiz. Buna bağlı olarak da, federasyon içerisindeki tüm teknik ve idari birimlerin entegre çalışmasıdır.  Bu sene pilot seçilen 20 ilde bisiklet sporunu ve bisiklet sporcusunu yetiştirmek adına yapılacak projelerin yapılacağı, prensiplerin konuşulacağı bir toplantıdır.”dedi.
Türk Milli Takımı Almanya’da, Alman Milli Takımı ise Türkiye’de kamp yaptığını, alt yapıdan sporcu yetiştirmek için 2010 yılı çalışmalarını daha geniş tuttuklarını anlatan Müftüoğlu, “Promosyon bazlı katkılarda sağlayarak alt yapıyı genişletmek istiyoruz. Yurt dışında kamplar aldırarak Avrupa ile aynı seviyeyi yakalamak istiyoruz.  Ayrıca antrenör eğitim çalışmalarını da yine Alman üniversitesi ve federasyonu ile birlikte yılda iki defa olmak üzere eğitim veriyoruz. Alt yapıdan sporcu yetiştirmek için Veledrom’lara ihtiyaç var. Geçmişte Türkiye’nin Konya’da ve Balıkesir’de olmak üzere iki tane veledromu vardı, şimdi ise bu veledromlar yok. Sporcu yetişmesinde büyük önem taşıyan Veledrom için Alanya Belediye Başkanı Sayın Hasan Sipahioğlu ve Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, birlikte çalışma başlattı. Yer çalışması bittikten sonra da sanıyorum ki 2010 yılında temeli atılacak olan Veledrom bitmiş olacaktır. Biz federasyon olarak ta bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.  Veledrom bittiğinde bir şey yapmamıza gerek kalmadan alt yapıdan bisiklet sporcusu yetişecek ve zaman içerisinde dünya çapında dereceler alacağına inanıyorum.”diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri