Müftü Ersoy: Kerbela Olayı İktidar Hırsından Kaynaklandı

Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy, Kerbela olayının Müslümanları üzüntüye sevk ettiğini belirterek, bu olayın taşkınlık, aşırılık ve hırs, özellikle de iktidar hırsından kaynaklandığını söyledi. Müslümanların bu olaylardan ders...

Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy, Kerbela olayının Müslümanları üzüntüye sevk ettiğini belirterek, bu olayın taşkınlık, aşırılık ve hırs, özellikle de iktidar hırsından kaynaklandığını söyledi. Müslümanların bu olaylardan ders alması gerektiğini kaydeden Özsoy, “Bu hadisede şehit olanlar ve Ehlibeytin maruz kaldığı haksızlıkların tarihte bize şunu gösteriyor ki; taşkınlıklar, aşırılıklar ve hırs. Özellikle iktidar hırsı Peygamber Efendimizin ailesini hedef alacak kadar, haddi aşabileceklerinin işaretlerini taşımaktadır." dedi.

Eskişehir'de, İl Müftülüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı ortaklığında, 'Muharrem ayı ve Kerbela’ Şehitlerini Anma ve Hatim Duası’ etkinliği gerçekleştirildi. Reşadiye caminde gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim okundu, Yunus Emre Tasavvuf Musikisi Korusu ilahi dinletisi sundu. Programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Muharrem’in onuncu günü tarihte gerçekleşen pek çok sevinç olaylarının yanında, Müslümanları derinden sarsan bir keder olduğu, ciddi bir olay olarak hatırlatan bir hadise olduğunu kaydetti.

Müftü Ersoy, Peygamberimiz güzide torunu Hazreti Hüseyin ve hane halkının günlerce aç ve susuz bırakılarak Kerbela'da şehit edilmesinin bu hüzün ve kederin başlıca kaynağı olduğunu belirtti. Bu olayın bütün Müslümanları üzüntüye sevk ettiğini aktaran Müftü Ersoy, insanları taşkınlık, iktidar hırslarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, şöyle dedi: “Bu hadisede şehit olanlar ve Ehlibeytin maruz kaldığı haksızlıkların tarihte bize şunu gösteriyor ki; taşkınlıklar, aşırılıklar ve hırs. Özellikle iktidar hırsı Peygamber Efendimizin ailesini hedef alacak kadar, haddi aşabileceklerinin işaretlerini taşımaktadır. Bu acı olayı tasvip etmek ve bunları yapanları tasfiyesi asla mümkün değildir. Şüphesiz şehitler mükâfatlarını almışlardır. Ve en yüce mertebelere ve makamlara ulaşmışlar.”

Allah’ın zalimlere hak ettikleri cezayı en adil şekilde vereceğinden hiçbir şüphe olmadığını dile getiren Ersoy, ancak Müslümanlarında bundan ders almaları gerektiğini vurguladı. Ersoy, “Bize düşen bu tür olayların tekrarlanmaması için geçmişe gömülü kalmayıp tarihi hadiselerin düşmanlık konusu saymadan, mazide kalan bu olaylardan ibret almaktır.” diye konuştu.

Program sonunda hadim duası yapıldı, vatandaşlara aşure ikram edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri