Müezzinoğlu: Yolsuzlukla Suçlanacak En Son Parti Ak Parti’dir

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yolsuzluklarla suçlanacak en son partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yolsuzluklarla suçlanacak en son partinin AK Parti olduğunu söyledi.
Hortumlamaların tamamını kestiklerini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, “Ha, içinde hiç yapan yok mudur? Vardır. İnsanla çalışıyoruz, insanla uğraşıyoruz. İyi tanıdıklarımız bile zaman zaman bizi yanıltıyor olabilir. Onu gördüğümüz zaman müdahalesini biz, görmediğimiz zaman da onun müdahalesini emniyet, istihbarat, hukuk, savcı kim ne ise yapar. Yapmalıdır da. Hukuk devleti budur.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Meriç Nehri kıyısındaki Trakya Üniversitesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde muhtarlarla bir araya geldi. Müezzinoğlu, Halk Bankası’nın iktidara gelmeden önce bankanın yüzde 49 faizle kredi verdiğini, kredi kullanan vatandaşların yüzde 50’ye yakının ise takipte olduğunu dile getirdi.
Müezzinoğlu, “Yani kredilerini ödeyemiyordu. Ve güne göre verdiğimiz kredi 10 mislinden daha fazla yani yaklaşık 1 milyar TL kredi veriyorsa o gün bugün 10 milyardan fazla kredi verilir. Kredi faizleri yüzde 4 ile 7 arası. Geri dönüş yüzde 99, takipte olan yüzde 1. Halk Bankası hortumlansaydı, banka faizleri yüzde 4’e düşürerek ve vatandaşımız perişan olsaydı, geri dönüşler yüzde 50 problemliyken, yüzde 1’in altına inebilir miydi? Halk Bankası dünya bankaları arasında o gün 1 milyar dolar kabul edilen öz varlıkları, bugün 25 milyar liralık değerli bir konuma gelebilir miydi?” diye sordu.

Halk Bankası’nın Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, milletin bankası olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, konuşmasını söyle sürdürdü: “Milletin bankasının kredibiletesini İngiliz, Amerikan, Alman bankaları karşısında düşürmek asla milli bir duruş değildir. Asla, hukukun izah edebileceği bir duruş değildir. Asla, dünya ülkelerinin kendi ülkesine yaptığı bir yanlışlık değildir. Sen kendi milli bankana, dinamiklerine, birileri yanlış yaptı diye, bu anlamda dünyanın tüm bankacılık sistemleri, denetim sistemleri, Halk Bankası’nda bir tane kredide yolsuzluk var demiyor. Halk Bankası’nda şu şu, şuna hak etmediği kredileri vermiştir de. Halk Bankası zarar etmiştir diye bir cümle yok.”


Halk Bankası’nın İran'la iş yaptığı için İngiliz bankalarının, Kuzey Irak'la iş yaptığı için Alman bankalarının da rahatsız olanların bulunduğunu dile getiren Sağlık Bakanı, “Onların rahatsızlığını anlarım da o nedenle içeride rahatsız olanları anlamakta zorlanıyorum. Halk, Ziraat, Vakıflar bankası kâr ediyor ve büyüyor. Ziraat Bankası’nın bugün benim doğduğum ülkede 3 tane şubesi var. İskeçe, Gümülcine ve Atina’da şubesi var. Bu bankalar, milli duruş olmasaydı, milletin hak ve hukukunu gözeten bir anlayış olmasaydı, Bosna’da, Makedonya’da, Kosova’da, Körfez’de, Kuveyt, Katar’da bu bankaların şubesi olabilir miydi? Şubesi olup da orada peşkeş çekilseydi, bankaların gücü veya kredibilitesi dünya çapında artar mı? Bankaların ön sermayesi 1 milyar dolardan 25 milyar dolarlara çıkar mıydı?” açıklamasını yaptı.
1960, 1970, 1980, 28 Şubat 1997, AK Parti’nin kapatma sürecinde oynanan oyunun bugün oyunla aynı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Hiç tereddüdünüz olmasın. Önemli olan bir taraftan milletin ümüğünü sıkmak bir taraftan da milletin cebine elini sokmak. Milleti hortumlamaya devam edebilmek. Milleti hortumlamanın iradesini nerede bulacaksın? Milletin ümüğünü sıkarak bulacaksın. Ama AK Parti, buna müsaade etmedi. AK Parti milletin ve devletin üzerinde ben güç oluyorum diyen hiçbir iradeye, nereden gelirse gelsin, ister içeriden ister dışarıdan gelsin, hiçbir iradeye kurulduğu günden bu yana teslim olmadı.” şeklinde konuştu.

ORGANİZASYON İSTANBUL'DA SARIGÜL ADAY OLACAK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün bir organizasyon tarafından aday gösterildiğini söyledi. Müezzinoğlu, CHP’nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir ile Fatih Belediye Başkan adayı hakkında değerlendirmede bulundu.
“30 Mart yine geliyor” diyen Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşla yan yana, omuz omuza olmayanların 40 tane senaryo ürettiğini belirtti.
Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 5 yıl önce Sarıgül’e, “Bu dosya ile vatandaşın karşısına nasıl çıkacaksın” diye hırsızlık dosyasını gösterdiğini hatırlatan Müezzinoğlu, “Şimdi o dosya beyaz dosya oldu. Onu aklamasını nasıl yaptı bilmiyorum. Başardı ve Sarıgül Cumhuriyet Halk Partisi adayı. Kılıçdaroğlu mu istedi? Yooo. Organizasyon İstanbul’da bu olacak dedi. Teşkilatlar mı istedi? Yooo, birileri Sarıgül olacak dedi.” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş için CHP’lilerin “Faşist”; Mansur Yavaş’ın ise onlar için “Bunlar devletçi, bunlar komünist, bunlar bu ülkeyi kurutur, bu ülkeye bir faydası olmaz” dediğini dile getirin Bakanı Müezzinoğlu, Yavaş’ın 5 yıl sonra gelerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu ifade etti.
Ancak bu adayların CHP’ye yetmediğini bir de “Erbakan” soyadına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Müezzinoğlu, partinin Fatih’te “Erbakan” soyadlı birini aday gösterdiğini dile getirdi.
Müezzinoğlu, “Değerli kardeşlerim kendi tasarruf haklarıdır. Buna bir şey demiyorum. Ama millet adına siyaset tutarlılık, samimiyet, dertli, hakkaniyetli, adil olmayı ister.” açıklamasında bulundu.

ORGAN YETMEZLİĞİNDE GEÇEN YIL BİN 859 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçen yıl organ bulunamadığı için bin 859 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.
14 Ocak günü Ankara’da 81 vilayetten muhtarların, din adamlarının, Diyanet İşler Başkanlığı ile birlikte “organ bağışı” kampanyasını başlattıklarını belirten Müezzinoğlu, organ bağışının toplumun bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı.
Türkiye’de 24 bin hastanın yaşamasının organ bağışına bağlı olduğunu dile getiren Sağlık Bakanı, “Şu anda, bu bazen bir anne, bazen bir evlat, bazen bir baba o karaciğeri veya böbreği bulabilirse yaşayacak. Geçen yıl o, organı bulamadığı için kaybettiğimiz bin 859 vatandaşımız. Bunların bir kısmının evlatları öksüz veya yetim kaldı. Bir kısmı babasız ve annesiz kaldı.” dedi.
Ölümden ömür çıkartacak bir medeniyeti muhtarlarla, din adamlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, medya ile başarabileceğini anlatan Müezzinoğlu, “Dolayısıyla toplumun medeniyet zenginliklerini hep birlikte başarabiliriz. Buradan gelmek istediğim nokta yine bir şehrin medeniyet zenginliklerini şehrin ortak aklıyla, ortak hedefleriyle, ortak duyarlılıklarıyla başarabiliriz. Şehri ve şehri kucaklayarak başarabiliriz. Şehrin dününü kucaklayarak geleceği de planlayarak başarabiliriz.” diye konuştu.
2 ay önce Ankara’da Edirneli muhtarlarla bir araya geldiklerini hatırlatan Müezzinoğlu, “Orada da Edirneli muhtarlarımız öncülük yapmıştı. 11, 12 muhtarımız organ bağışı formunu doldurmuşlardı. Ben bu anlamda Edirneli muhtarlarımıza Türkiye genelinde öncülük yaptıkları için bu projeyi de o gün Türkiye geneline, burada Edirneli muhtarlarımızla başardığımıza göre Türkiye genelinde de başarabiliriz diyerek o projesi 14 Ocak itibariyle Türkiye geneline yaydık.” açıklamasını yaptı.
Bir milyon mektubu hedef kitleye gönderdiklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, toplumsal bir hassasiyeti, sıkıntıyı hayat vererek zenginliğe dönüştürmek adına bir gayretin içerisinde olduklarını anlattı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri