Müezzinoğlu: Yeni Sigara Yasağı Yılbaşında Yürürlüğe Girecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açık alanlarda sigara kullanımıyla ilgili yeni düzenlemeler yaptıklarını ve yeni sigara yasağının yılbaşında yürürlüğe gireceğini söyledi. Müezzioğlu, hastane ve AVM giriş ve çıkış kapılarının...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açık alanlarda sigara kullanımıyla ilgili yeni düzenlemeler yaptıklarını ve yeni sigara yasağının yılbaşında yürürlüğe gireceğini söyledi. Müezzioğlu, hastane ve AVM giriş ve çıkış kapılarının hemen önünde de sigara içilmesinin yasak kapsamına alınacağını belirtti.

Mehmet Müezzinoğlu: Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış törenine katılmak üzere Karabük'e geldi. İlk olarak Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Sigara yasağının genişletilmesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, sigara yasağının yeni bir yasal düzenleme olmadığını ve bununla ilgili düzenlemeyi daha önce yaptıklarını ve buna ihtiyaçları olmadığını hatırlattı.

Sigara yasağını düzenleyen yasa kapsamına nargileyi de aldıklarını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Ama yönetmeliklerle kapsamda yeni genişlemeler yapıyoruz. Özellikle çocuk parklarında tamamen yasaklama, diğer parklarda da belirli bir mekanda, parkın belirli bir köşesinde sigara içilen alan yapma. Yine hastane ve ibadethane bahçelerinde sigara içilebilecek alan yapılması. Halka açık restoran ve kafeterya gibi açık havadaki olan mekanlarda da açık havanın sigara içilen ve içilmeyen bölümleri gibi düzenlemelerin hazırlıklarını yapıyoruz. Onlar tamamlanacak, Başbakanlığa sunacağız. Genelge olarak yayınlayacağız. Muhtemelen önümüzdeki bir iki ay içerisinde tamamlanmış, 2015 yılbaşı itibariyle de başlamış oluruz."

Düzenlemenin içeriğiyle ilgili bir başka soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, hastane ve AVM giriş ve çıkış kapılarının belirli bir mesafe uzaklıkta sigara içilebileceğinin ve bunun da yeni düzenleme içinde yer alacağının altını çizdi. Müezzinoğlu, bu alanların da sarı çizgilerle belirleneceğini sözlerine ekledi.

Müezzinoğlu, Alimoğlu'nu ziyaretinin ardından hastane açılışına katılmak üzere valilikten ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri