Müdür Adaylarına Yönelik ‘mülakat Uygulaması’ Yargıya Taşınıyor

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Bursa Şube Başkanı Güney Özkılıç, müdür atamaları için adaylara yönelik başlatılan mülakat uygulamasını yargıya taşıyacaklarını söyledi. Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Bursa Şube Başkanı Güney Özkılıç, müdür atamaları için adaylara yönelik başlatılan mülakat uygulamasını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Özkılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu yıl hayata geçirdiği puanlama sistemi ile 75 puanın altında bırakılan okul müdürlerini görevden aldığını hatırlattı. Özkılıç, şöyle konuştu: “Eğitim kurumlarına subjektif kriterlerle atanan okul müdürleri göreve başladıkları okulların çoğunda malum yerlerden aldıkları direktiflerle işe, henüz 4 yıllık görev süresi dolmayan ve kendi siyasi düşüncesinden olmayan müdür yardımcılarına istifa dayatmakla başlamışlardır. Bu tutum bazı okullarda ‘aba altından sopa gösterme’ yöntemiyle, ‘malum sendikaya üye olma’ dayatmasıyla sürmüştür.”

“MÜLAKAT UYGULAMASI BAŞLADI”

Bursa’da müdür atamaları için ayın 16’sından bu yana mülakat yapıldığını ifade eden Özkılıç, şunları dile getirdi: “Sayısı 394 olan boş okul müdürlükleri için bin 382 aday bu ayın sonuna kadar Havva Aslanoba Turizm Otelcilik Lisesi’nde kurulan 4 ayrı komisyonun huzurunda mülakata alınmaktadır. Mülakatın henüz başladığı şu günlerde malum sendika ve milli eğitim müdürlüğünün göreve atanacak okul müdürlerini belirlediği konuşulmaktadır. Bu söylentinin kendisi bile iktidar ve onun bakanlıklarına olan güvenin, adalet duygusunun ne ölçüde yitirildiğinin göstergesidir.”

“HUKUKA TAŞIYACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözlü mülakat sonrası gerçekleştirdiğini bin 709 şube müdürü atamasının yargıdan döndüğünü hatırlatan Özkılıç, şöyle devam etti: “Sendikamız, eğitim yöneticiliğinde siyasi görüş değil, liyakatin esas alınmasını ve eğitim yöneticileri öğretmen, memur, hizmetli, öğrenci ve velilerin temsilcilerinin oy kullandığı bir seçim ile iş başına gelmesini savunmaktadır. Sonuçları önceden belli mülakat uygulamasını hukuka taşıyacak ve uygulamanın iptali ve daha demokratik bir eğitim yönetimi için mücadeleye devam edeceğiz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri