Mudanya’da Mühürlenen Eklentiler Yıkılacak

Bursa’nın Mudanya ilçesinde İsmet İnönü Bulvarı’nda yer alan binalara yapılan eklentilerin kaçak, ruhsatsız ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlenmesiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hepsinin yıkılacağını...

Bursa’nın Mudanya ilçesinde İsmet İnönü Bulvarı’nda yer alan binalara yapılan eklentilerin kaçak, ruhsatsız ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlenmesiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hepsinin yıkılacağını söyledi.

İhtilaflı esnaflarla başkanlık makamında bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, uygulamanın gerekçesini anlatarak, eleştirilere cevap verdi. Eşkel’den Güzelyalı’ya kadar her yerin kaçak ve ruhsatsız yapılarla dolu olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, geçmiş dönemin günahının çok olduğunu, hepsinin sırayla en kısa sürede yıkılarak, kamuya açılacağını söyledi. İlçede şu dönemde en büyük hizmetin ‘yıkım’ olduğunu kaydeden Türkyılmaz, "Çünkü her taraf gasp edilmiş. İki karış yer açıp üç gül dikmek bile büyük yasak, bunu herkes böyle bilsin." dedi.

Mudanya’daki görüntü kirliliğine son vermek için bir takım çalışmalar içinde olduklarını anlatan Başkan Türkyılmaz, çocukluğunun Mudanya’sını aradığını ifade etti. Geçtiğimiz hafta Antalya temasları sırasında Kaleiçi’ni ziyaret ettiğini anlatan Türkyılmaz, Mudanya’da Girit Mahallesi olarak nitelendirilen Halitpaşa Mahallesi'ni de buraya uygun hale getirmenin hayal olduğunu söyledi. "Antalya’da, Bodrum’da, Çeşme’de iş bulamayan, ruhsat alamayan ne kadar mafya, çete, harami varsa gelmiş Mudanya’ya çöreklenmiş" diyen Türkyılmaz, "Mudanya’nın her tarafını işgal etmişler. Başka yerde böyle bir yapılanma söz konusu değil. Kaçak olarak yapılan eklentileri yıkmaktan başka bir çare yok." diye konuştu.

Bu arada esnafların ‘zabıt tutulmadan önce uzlaşma yoluna gidilseydi, cezalardan kurtulsaydık’ serzenişine cevap veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Bilinen bir gerçeğin ve haksızlığın neyini haber verecektik? Bu konuda Genel Başkanımı bile aramışlar. Geri dönüşü mümkün olmayan bir yol. Yapılacak ne varsa yasalar içinde yapılır. Yasalar ne diyorsa o yapılacak. Yasaların dışına çıkmayacağız." ifadesini kullandı.

İhtilaflı esnafların belediyeden süre istemelerine karşı da Başkan Türkyılmaz, konuyu bir kez daha hukukçular ile görüşeceklerini, yasal çerçeve sınırları içinde karar vereceklerini belirtti. "İyi niyet olduktan sonra sorun yok" diyen Türkyılmaz, yasaların emrettiği çerçevede yıkımların yapılacağını, bunun iki ay sürmesi halinde iki ay içinde sorunu çözüme kavuşturmanın yollarını arayacaklarını söyledi.

Mudanya genelinde İmar Kanunu’nun 32. Maddesine atıfta bulunularak mühürlenen 25 bina için öncelikle para cezası ardından yıkım kararı ve işleminin gerçekleştirileceği öğrenildi. Belediyenin mühürlenen işyerlerinin yıkım çalışmalarına Cumhuriyet Bayramı sonrası hız vereceği bildirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri