Mudanya'da Kıyı Ve Çevre Temizliği

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı öncülüğünde deniz ve kıyı temizliği etkinliği yapıldı. Toplanan çöpler, kordon boyundaki amfi tiyatroda sergilendi. Mudanya ve Güzelyalı sahilinde düzenlenen...

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı öncülüğünde deniz ve kıyı temizliği etkinliği yapıldı. Toplanan çöpler, kordon boyundaki amfi tiyatroda sergilendi.

Mudanya ve Güzelyalı sahilinde düzenlenen etkinliğe, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan yardımcıları Metin Bağcı, Mustafa Ay ve meclis üyeleri de temizlik çalışmalarına destek verdi. Etkinlikte, Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri denizde dalış kontrolü sağladı. AKUT dalgıçları ile Mavi Keyif dalış ekibi temizlik çalışmalarını deniz dibinde gerçekleştirdi.

MAVİ BAYRAK İSTİYORUZ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeye Mavi Bayrak kazandırmak için ilk adımların atıldığını, her ay bu temizliğin gerçekleşeceğini söyledi. Amaçlarının insanları duyarlı hale getirmek olduğunu kaydeden Türkyılmaz, “Denizden babam çıksa yerim deniyor ya gelin de bu haldeyken yiyin bakalım. Allah’ın yarattığı her canlıyı ve doğayı korumak bizim görevimiz. Bu anlayışla göreve geldik. Denizi, havası, toprağıyla Mudanya’yı tertemiz yapacağız. Bu konuda halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

SAHİLLERİN TAPUSUNU KAPTIRMAYALIM

Emeği geçenlere teşekkür eden Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Yarbay Tayfun Paşaoğlu ise tüm kıyıların tek sahibinin vatandaşlar olduğunu belirtti. Paşaoğlu, “Tapusu bizde olan tüm sahillerimize sahip çıkalım ve tapusunu kimseye kaptırmayalım.” mesajı verdi.

ÜÇ GÜN SERGİLENECEK

Denizden çıkarılan sandal, koltuk, şişe, deniz motoru, lastik, plastik ve çöpler, 'Kirletme be güzel kardeşim' panosu önünde üç gün boyunca sergilenecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri