Mudanya Lozan Mübadilleri Ayvalık'ta Sergi Açtı

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği'nin Ayvalık Belediyesi katkılarıyla Ayvalık Giritliler Derneği tarafından 'Ada Vatan Girit' etkinliğinde açtığı 'Ben bir mübadil torunuyum' adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Kısa bir süre önce...

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği'nin Ayvalık Belediyesi katkılarıyla Ayvalık Giritliler Derneği tarafından 'Ada Vatan Girit' etkinliğinde açtığı 'Ben bir mübadil torunuyum' adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

Kısa bir süre önce Ayvalık'ta Coşkun Tunçmen başkanlığında kurulan Ayvalık Giritliler Derneği'nin davetlisi olarak katıldığı etkinlikte, Mudanyalı mübadillerin hazırladığı fotoğraf sergisi Ayvalıklıların beğenisini kazandı. Mudanyalı mübadillerin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında kültürün tanıtımı ve yayılmasında emeği geçtiğini belirten Ayvalık Giritliler Derneği’nin kurucusu Eyüp Hüseyin Hançer ve Dernek Başkanı Coşkun Tunçmen, Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker'e plaketle teşekkür etti. Plaketi mübadele yollarında hayatını kaybeden şehitler anısına aldığını ifade eden Başkan Türker ise Ayvalıklı Giritliler'e çerçeveli el işi Girit danteli hediye etti.

Eski Girit kültürünün günümüzde yeniden canlandırılarak tanıtılmasının amaçlandığı etkinlikte, Girit Adası’ndan mübadele ile Ayvalık mutfağına kazandırılan lor tatlısı, sakızlı kurabiye, Girit leblebisi, tarçın çayı ve somata gibi özel lezzetler de davetlilerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikte Lozan Mübadilleri Vakfı’nın 'Hasretim İstanbul' sergisi, Ayvalık Giritliler, Antalya Giritliler, İzmir Giritli Mübadiller ile Giritli Ressam Ufuk Uzman Yılmaz, Ferda Bozoklar Ardalı'nın resim ve fotoğraf sergileri de ilgi gördü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri