Mudanya Belediyesi'ne 59.4 Milyon Liralık Bütçe

Bursa'nın Mudanya ilçesinde CHP’den 15, AK Parti’den 6, MHP’den 2 üyenin katılımıyla Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde toplanan Mudanya Belediye Meclisi, 2015 mali yılı bütçesini görüştü....

Bursa'nın Mudanya ilçesinde CHP’den 15, AK Parti’den 6, MHP’den 2 üyenin katılımıyla Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde toplanan Mudanya Belediye Meclisi, 2015 mali yılı bütçesini görüştü. Toplantıda yeni bütçe 59 milyon 400 bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Tahmini bütçenin üzerine çıkmak zorunda olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bütçenin 5 kat daha büyümesi gerektiğini savundu. Mudanya’da işsizliğin hat safhada olduğu durumlarda boş olan kadroyu bütçenin büyümesi ile doldurulabileceğini kaydeden Türkyılmaz, "Mudanyalı pırıl pırıl gençlerimizi iş sahibi yapmak istiyoruz ancak yasalar elimizi bağlıyor." dedi.

ÜCRET TARİFELERİ BELLİ OLDU

Bu arada 2015 Mali Yılı Tahmini Gelir Bütçesi Ücret Tarifeleri’nin de belli olduğu mecliste buna göre ruhsat yenileme ücreti 350 TL, evrak onaylama ücreti 55 TL, işyeri teftiş defteri ücreti 60 TL, hafta tatili çalışma ruhsatı harçları, içkili restaurantlar için 400 TL ile 800 TL arasında değişirken, içkisiz restaurantlar için 200 TL ile 800 TL olarak belirlendi.

2015 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak tarifelere göre, yat limanı iskele ve kantar ile ilgili ücretler ise şöyle belirlendi: Geçiş tarifesi A grubu dökme yük ve diğerleri ton başına 2,5 TL, torbalı yük 2 TL, balıkçı motorları teknelerden alınacak yıllık ücret birinci grup balıkçılar 120 TL, tekne boyu 5 metreye kadar olan teknelerden ise alınacak ücret bin 200 TL oldu.

Öte yandan mecliste Kıbrıs’ta bulunan kardeş şehirlere gerçekleşen ziyaretlerdeki izlenimlerini aktaran meclis üyeleri, daha sonra hediyelerini Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri