Mudanya Belediye Meclisi 'Faruk Çelik' İsmini Kaldırdı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 4 aydır belediye meclis gündemini meşgul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ismini taşıyan Tirilye Mahallesi’ndeki kültür merkezinin adı, CHP ve MHP’lilerin oy çokluğuyla “Tirilye...

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 4 aydır belediye meclis gündemini meşgul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ismini taşıyan Tirilye Mahallesi’ndeki kültür merkezinin adı, CHP ve MHP’lilerin oy çokluğuyla “Tirilye Kültür Merkezi” olarak değiştirildi.

Mudanya Belediye Meclisi’nde bir aylık tatil ardından yapılan eylül ayı olağan oturumunda, isim değişiklikleri konusunda yeni bir önerge veren CHP’liler, MHP’lilerin de desteğiyle 17 oyla Tirilye’deki kültür merkezinden ‘Faruk Çelik’ ismini oy çokluğuyla kaldırdı. İsim değişikliğinin görüşüldüğü gündemle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, ‘Havanda su dövülmemesi’ ve ‘ideolojik saplantılara takınılmaması’ gerektiğine dikkati çekti. Daha önceden usul hatası ile kaymakamlık makamından geri dönen isim değişikliği konusuna ilişkin meclis kararının yeniden gündeme geleceğini düşünmediklerini belirten Kahraman, “Bu değişiklik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’ten hiçbir şey kaybettirmez ama bu konuda değişikliği isteyen CHP’lilerin kaç santim boyları uzar, açıkçası merak ediyorum.” dedi.

Kahraman’ın bu sözleri üzerine CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy, ağır bir söylem ve hakaret içerikli olduğunu öne sürerek, Kahraman’ı sözlerini geri alması konusunda iki kez uyardı. Poroy’un söylemlerine yanıt vermeden konuşmasına devam eden Kahraman, kültür merkezinden Faruk Çelik isminin değişikliğiyle ilgili konunun kırmızı çizgi olduğunu, yaptıkları ön görüşmelerde CHP’lilerle paylaştıklarını anlatarak, “Hayırlı olsun ama keşke boş işlerle uğraşılmasaydı.” diye konuştu.

CHP: “BOŞ DEĞİL, ÖNEMLİ İŞ”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise isim değişikliğinin boş değil, önemli bir iş olduğunu belirterek, “Biz Mudanya’yı tüm dünyaya tanıtacağız. Bu açıdan Tirilye’nin tanıtımına katkı vermesine önem verecek bir yapının, Tirilye’deki hemşehrilerimizle de yapılan referandumda bu değişiklik kabul edilmiştir. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız Faruk Çelik’le de bir yemek ortamında buluşacağız. Kendisine de bu durumu anlatacağım. Çok güzel mesajlar vereceğiz.” diye konuştu.

Öte yandan, mecliste, Mudanya Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek nikah salonuna geçen dönem adı verilen Abdülkadir Aksu ismi de ‘Mudanya Belediyesi Nikah Salonu’ olarak oy birliğiyle değiştirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri