Mucit öğrencilerin yıl sonu sergisi

Beyşehir'in mucit ilköğretim okulu öğrencileri, hazırladıkları ilginç teknoloji tasarımları ve ebru çalışmalarını tanıttı

Beyşehir'in mucit ilköğretim okulu öğrencileri, hazırladıkları ilginç teknoloji tasarımları ve ebru çalışmalarını tanıttı.
     Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrenciler tarafından hazırlanan teknoloji tasarımı ürünleri ve ebru çalışmaları sergisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen tarafından açıldı.
     Taşdelen, eğitim yılının sonuna gelindiği, bugünlerde tüm okullarda buna benzer etkinliklerin görülebildiğini belirterek, ''Kermeste ve sergide emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize bu eserleri ortaya koydukları için teşekkür etmek istiyorum'' dedi.
     Taşdelen, Okul Müdürü Mustafa Karabacak ile birlikte sergiyi gezdi. Öğrenciler, sergiledikleri eserler hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi. Sergide en çok ilgi çeken çalışma, zaman ayarlı damla sulama sistemi projesi oldu.
     Bir öğrencileri tarafından geliştirilen proje hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Ali Bilgi, çalışır vaziyette olan sistemin tarım alanlarında rahatlıkla kullanılabileceğini ifade ederek, ''Zaman ayarlı damlama sistemimizde su, 24 saat damlamanın ucunda bekliyor. Bu gibi pek çok çalışmanın yeraldığı sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak'' dedi.
     Öte yandan, serginin ardından öğrenci velilerinin hazırlamış olduğu giyim malzemelerinin teşhir edildiği kermes de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri