Mücadelede sosyal medyada da sürmeli

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin düzenlediği “Medyanın Geleceği" konulu konferansta konuşan Gazeteci-Yazar Lokman Koyuncuoğlu, sosyal medyanın doğru kullanılması için savunma hattı kurulması gerektiğini kaydetti.

Koyuncuoğlu, kültürümüzü sosyal medya aracılığıyla geleceğe doğru aktarmak için Kılıçarslan’ın Haçlılara karşı verdiği mücadeleyi sosyal medyada vermemiz gerektiğini söyledi Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin "Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında katılan Gazeteci-Yazar Lokman Koyuncuoğlu, medyanın gelecekte nereye konumlanacağını katılımcılarla paylaştı. Yazılı kültürün vazgeçilemez bir unsur olduğunu vurgulayan Koyuncuoğlu, “Kılıçarslan’ın Haçlılara karşı verdiği mücadeleyi dijital medyada yapamazsak bugünü geleceğe taşıyamayız” dedi.Yazılı basının sosyal medyaya yenik düştüğünü kaydeden Koyuncuoğlu, bu yenilginin öyküsünü Hüsamettin Çelebi ve Cemal Kaşıkçı cinayeti örnekleriyle anlattı. Sosyal medyanın günümüzde son derece ilerlemesine rağmen yazılı basının yok olmayacağını dile getiren Koyuncuoğlu, insanların sosyal medyayı tercih etmesinin sebebini ise yazılı basının kağıt, baskı, çalışanların maaş ve sigortaları, dağıtım bedelleri ile yüklü bir maliyet getirmesine karşın sosyal medyanın ücretsiz olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Koyuncuoğlu, “13 Kasım 1938’de Amasya’da bir camide yasak olmasına rağmen Arapça olarak tekbir getirilmesinden dolayı tutuklanan bir vatandaşın haberin bugün sosyal medya paylaşılarak gündeme gelmesi, medyanın geleceğini gösteriyor. Bugün bizim de burada yaptığımız konuşmayı 2088 Konyasına taşıyamazsak, medyanın geleceği olmaz. Biz yazılı medyanın temsilcileriyiz. Yazılı kültür bizim için vazgeçilmez bir unsur. Bu kültürü geleceğe taşımak zorundayız. Bunun için de yazılı eserlerimize, yani gazetelere, kitaplara sahip çıkmalıyız. Bizim ülke olarak sosyal medya ve arama motorlarına alternatif bir sistemimiz yok. Kendimize ait bir dijital altyapımız ve sosyal medya ya da arama motorumuz olmadığı için ilerleyemiyoruz. Bundan sonra dünyanın belirleyicisi sosyal medya ve arama motorları olacak. Ülkeler, artık kişilere vize verirken bile sosyal medya hesaplarından paylaşımlarına, hayatlarına bakıp buna göre vize veriyor ya da vermiyor. Bizim Türk insanı olarak geleceğe taşıyacak önemli bir kültürümüz olduğu için gelişen dünyada sosyal medyaya da ihtiyacımız var. Çocuklarımızın kendi çizgi film kahramanları olmazsa yabancı kahramanları kendilerine rol model alırlar ki, bu da kişiliksiz, kimliğini yitirmiş, cinsiyetsiz bir gençlik meydana getirir. Bizler Kılıçarslan’ın Haçlılara karşı verdiği mücadeleyi bugün sosyal medyada vermezsek, bugünümüzü geleceğe taşıyamayız. Hayatın her alanında içeriği güçlü farklı içeriklerle yeni nesil gazetecilerin yetişmesi lazım ki yazılı kültürü taşıyabilelim. Bunun için de acilen sosyal medya üzerinde geliştireceğimiz bir savunma hattı kurmalıyız” ifadelerini kullandı. Koyuncuoğlu, konferansın sonunda katılımcıların sorularını da cevaplandırdı. Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak da günün anısına Lokman Koyuncuoğlu’na tablo ve katılım belgesi takdim etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri