Mücadele sürmeli

MÜSİAD geleneksel iftar programında konuşan Şube Başkanı Lütfi Şimşek, “Ülkemizin ne bölünmesine ne de parçalanmasına izin vereceğiz. Eli kanlı terör örgütü bu topraklardan temizleninceye kadar terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmeli” dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) geleneksel iftar programı gerçekleştirildi. Dernek il binasında gerçekleştirilen iftar programına çok sayıda protokol üyesi ile dernek üyleleri katıldı. İftar programında konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, dünya ekonomilerindeki küçülmeye rağmen Türkiye'de 2015 yılında yüzde 4’lük bir büyümenin tüm iş alemini umutlandırdığını söyledi. Şimşek, “Ekonomik yapılanmanın sağlandığını büyüme rakamlarıyla dünyaya gösteren ülkemiz bundan sonra da gereken istikrarı korumalıdır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak dünya ekonomi piyasalarında yaşanan son gelişmelere terör başta olmak üzere pek çok olumsuzluğa rağmen üretmekten vazgeçmeyen ve ülkemizin büyümesinde kilit rol oynayan sanayicilerimizi ve işadamlarımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde Konya’nın 10 firmayla temsil edilmesi iş dünyası olarak bizleri memnun etmiştir. Ancak kendimizi temsil eden firmaların bir önceki yıla göre aynı sayıda olduğunu görmekteyiz. Konya sanayisinin listede yeterli oranda bulunmadığını görmekteyiz. ISO 500 listesine giren firma sayımızın önümüzdeki yıllarda katlanarak artması en büyük arzumuz” dedi.

TERÖRÜN AMACININI FARKINDAYIZ

Şehitlere ve masum vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Şimşek, şöyle konuştu: “Terör örgütünün amacı bize diz çökün, teslim olun, coğrafya ile ilgilenmeyin diyor. Terör örgütü şunu bilmelidir ki Türk halkının sabrının ve merhametinin güçlü olması kimseyi başma beklentilere yönlendirmesin. ülkemizin nerelere sürüklenmek istendiğinin farkındayız. Her köşesi şehit kanı ile yoğrulan ülkemizin ne bölünmesine ne de parçalanmasına izin vereceğiz. İş dünyası olarak eli kanlı terör örgütü bu topraklardan temizleninceye kadar terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini vurguluyoruz.” Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli ise, Konya’nın kendisiyle beraber olan herkesle beraber olduğunu belirterek, “Her zaman söylüyoruz, her zamanda söylemeye devam edeceğiz. Konya vefadır, Konya güvendir, samimiyettir. Konya kendisiyle beraber olan herkesle beraber olmuştur. Konya’nın sarığına leke getirmemeliyiz arkadaşlar. Hele hele biz sanayicilerin, ürettiğimiz mal Konya’nın sarığına uygun şekilde olmalıdır. Üretime böyle destek olacağız” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri