Mücadele sürecek

Türkiye genelinde 116 şubesi bulunan Yeşilay, bağımlılıkla mücadele çalışmalarını ülke genelinde sürdürmeye devam ediyor. Yeşilay’ın 2019 yılı Şubeler Hizmet İçi Eğitim Programı’nın dördüncüsü Konya’da düzenlendi

Programa Yeşilay Genel Sekteri Av. Osman Baturhan Dursun, Gönüllü ve Paydaş İlişkiler Direktörü Egemen Akyüz, Eğitim Müdürü Hakan Çetin, Şube Operasyonlar Müdürü Hande Yüceyurt, Finans ve Mali İşler Müdürü Atay Ayyıldız, Program Yönetim Müdürü Noyan Ergül, Yedam Klinik Psikolog Gizem Kahyaoğlu, Gönüllü ve Paydaş İlişkiler Uzmanları ile diğer yetkiler katılım sağladı. Yeşilay Ankara, Eskişehir, Burdur, Isparta, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Afyonkarahisar şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Eğitim programında açılış konuşması yapan Yeşilay Konya Şubesi Başkan Vekili Nevzat Yeğin Yeşilay, “Konya şube olarak Genel Merkez tarafından üretilmiş olan tüm ürün ve içerikleri yaş gruplarına uygun şekilde ulaştırıyor, farkındalık arttırıcı faaliyetler gerçekleştirerek yerel yönetim ile işbirliklerini devam ettiriyoruz. Aktif üye ve gönüllü kazanımı ve katılımı sağlayarak toplumsal farkındalığımız her geçen gün artıyor. Yasal gerekliliklerin zamanında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini hedeflemekle beraber çalışmalarımız şubelerimizin desteği ile hız kazanıyor” diye belirtti.

BÜYÜKHELVACIGİL ABD’DEN BAĞLANDI

Eğitim esnasında Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil Amerika’dan canlı yayınla bağlanarak programa eşlik etti. Canlı yayında Yeşilay Konya Şubesinin faaliyet alanlarından, yapılanmasından ve Konya YEDAM kurumu hakkında bilgilendirme yaptı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan, Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Paydaş Yönetim Direktörü Egemen Akyüz ve Yeşilay Genel Merkez ekibine sağladıkları destek ve Yeşilay Şubeleri Yönetim Kurulları üyelerine katılım ve katkılarından dolayı şükranlarını iletti. Misafirlerini Kelebekler vadisi ve Mevlana Türbesi gezileri ile misafir eden Yeşilay Konya Şubesi günü Sema Mukabelesi ile sonlandırdı.

YEDAM TÜRKİYE GENELİNE YAYILIYOR
Konya Anemon Hotel’de  düzenlenen ve iki gün süren programda,” Bağımlılık Önleme Programları”, “Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin İşleyişi”, “Gençlik Çalışmaları, Gönüllü Yönetimi ve Kurumsal İşbirlikleri ,” Kurumsal Kimlik- Sosyal Medya- Basın İlişkileri”, ”Uyuşturucu ile Mücadele İl ve İlçe Kurul Toplantıları”, “Dernekler Mevzuatı”, “ Şube Mali İşlemleri ve Vergi Usul Kanunu” konu başlıklarında eğitim ve bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda konuşan Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun Yeşilay'ın alkol ve madde bağımlılarına, aile ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağladığı birim olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin Diyarbakır'da hizmete devam ettiğini belirterek, "Yaklaşık bir asırdır gençliğimizi ve geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için mücadele eden, bilgilendirici, önleyici çalışmalar yürüten Yeşilay, tüm bu çalışmaların yanına danışmanlık faaliyetlerini ekledi. Bağımlı bireylere, ailelerine ve yakınlarına destek amacıyla hayata geçirdiğimiz Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) Türkiye geneline yayılıyor. Yeşilay olarak amacımız yakın gelecekte YEDAM'ın tüm Türkiye ‘de yayılmasını sağlamak." Bu yeni misyonla daha çok insana dokunan, koruyan, eğiten, dinleyen, iyileştiren bir Yeşilay'a dönüşmeyi sürdürmeyi hedefliyoruz." Yeşilay’ın 10 şubesinin katılım gösterdiği Şubeler Hizmet İçi Programı boyunca şubeler karşılıklı görüş ve önerilerde de bulunarak Türkiye geneline yayılmakta olan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) hakkında bilgi aldılar. Şubeler Hizmet İçi Programı 2019 yılı sonuna kadar Adana, Samsun, Edirne, Bolu illerinde devam edecek.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri