Muayene İstasyonu yetersiz kalıyor

İl Genel Meclisi Meclis Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, düzenlediği basın toplantısında Araç Muayene İstasyonunda yaşanan olumsuzluklara değinirken, araç sahiplerinin muayene sırasında sayısız zorluklarla karşılaştığını söyledi.
Küçükbakırcı, “Araç Muayene İstasyonlarının özelleşmesinin ardından TÜVTURK tarafından işletilen kurum kelimenin tam anlamı ile bir çile yumağı halinde. araçların 24 uzman tarafından kontrol edilmesi ve Avrupa Birliği standartlarında muayenesinin yapılması gerçekten güzel bir uygulama. Ancak çalışma sistemi ve merkezin yetersiz olması sıkıntıları artırıyor” dedi.
Küçükbakırcı, vatandaşlardan gelen şikâyetlerin haklılık payının oldukça yüksek olduğunu da dile getirirken, “Konya’da 300 binin üzerinde araç var. Buna karşılık tek bir istasyon var. Sabahın erken saatlerinde sıraya giren araç sahipleri uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Ancak en büyük sıkıntı istasyonun çalışma saatlerinde. İstasyonun hemen yanında bulunan tüm servisler öğle tatili bile yapmazken, araç muayene istasyonunda 10.00’da çay molası, 12.00’ de yemek molası, 15.00’te çay molası, 17.00’de paydos. Böyle bir çalışma sistemi olmaz. Konya’da bakımlı araç sayısı oldukça az. Kalan araçların muayene işlemleri bu nedenle uzun sürüyor. Bu kadar yetersizliğe birde böylesine rahat bir çalışma sistemi uygulanırsa vatandaş çileden çıkmakta haklı” diye konuştu.
Küçükbakırcı, Konya’dan neredeyse yüzde elli az araç sayısına sahip olan Kayseri’de iki tane muayene istasyonu olduğunu hatırlatırken, “Konya’da araç sayısı fazla istasyon sayısı bir tane. Allah’tan ilçelerde seyyar istasyonlar kuruldu da Konya biraz olsun rahatladı. Ancak biz Özel İdare olarak bu sorunun ortadan kalkması için istasyon sayısının artırılması için uğracağız” dedi. Küçükbakırcı, belediye otobüsleri ve toplu taşıma araçlarının muayenelerinin hangi şartlar altında yapıldığı sorusuna verdiği cevapta ise belediye otobüslerinin ve toplu taşıma araçlarının da normal muayenelerinin yapılması gerektiğini söyledi.
Küçükbakırcı, “Belediye otobüslerinden eski model olan var. Ancak hükümet 20 yaş üstü araçların trafikten çekilmesi için çalışma yaptı. Bu uygulama hayata geçirilirse eski model araçlar kalkacak. O zaman hem yeni araçların hizmet vermeleri sağlanacak hem muayene istasyonlarının yükü azalacak. Ancak bu günün şartları ile muayene istasyonu sayısının mutlaka artırılması veya 3 merkez ilçeye dağılması gerekiyor” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri