MTV'den sonra şimdi de KSV geliyor! Karbon salınımı vergisi ödeyeceksiniz

Türkiye'de vergi yükü gün geçtikçe artarken yeni bir verginin daha uygulanacağı iddia edildi. Karbon Salınım Vergisi yani KSV için çalışmaların başladığı söyleniyor.

Dünya genelinde vergi yükünün en çok olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Son zamanlarda vatandaşın üzerindeki vergi yükü daha da arttı. Yılda iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi 4 taksit olacak şekilde vatandaştan tahsil edilecek.

Bunu duyan milyonlarca araç sahibi tepki göstermişti. Ek MTV'nin iptal edilmesini dört gözle bekleyenlere kötü haber geldi. Yeni bir vergi türü olan Karbon Salınımı Vergisi'nin yani KSV'nin gündemde olduğu iddia edildi.

Gazeteci Turhan Bozkurt, sosyal medya hesabından Karbon Salınımı Vergisi'nin yakın bir gelecekte getirilebileceğini öne sürdü ve bu vergi için hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Karbon Salınımı Vergisi'nin benzinli, motorinli ve LPG'li araçlara uygulanacağı söyleniyor. Ayrıca kömür ile ısınan evler dahil olmak üzere kömür ile üretim yapan tesislerin de KSV ödeyeceği iddialar arasında. Söz konusu verginin elektrikli otomobilleri ise kapsamayacağı belirtiliyor.

Bozkurt söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ülkede daha önce Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Katma Değer Vergisi ( KDV) gibi vergiler uygulanıyordu. Karbon Vergisi (KAV) ise sera gazı emisyonlarına dayalı olarak ürünlerin ve hizmetlerin vergilendirilmesini içeriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (56)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri