Mskü'de Akreditasyon Eğitimleri Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Araştırma Laboratuvarları Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde "TS EN ISO/IEC 17025" konulu akreditasyon eğitimi başladı. Kimya Mühendisi İbrahim Akdağ tarafından verilen ve 5 gün sürecek...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Araştırma Laboratuvarları Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde "TS EN ISO/IEC 17025" konulu akreditasyon eğitimi başladı. Kimya Mühendisi İbrahim Akdağ tarafından verilen ve 5 gün sürecek eğitimde personelin teknik yeterliliğinin artırılmasının yanı sıra üniversitenin prestijinin artırılması da hedefleniyor.

Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirak yaptığı açıklamada, Araştırma Laboratuvarlarının akredite olmasıyla birlikte bölgedeki sektörlerle üniversitenin arasındaki işbirliğinin artacağını söyledi. Merkez Laboratuvarının, bilimsel çalışmaların yanı sıra sektörlerle üniversite arasında bir ara yüzey haline gelmesinin öneminden bahseden Demirak, "TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyon standardında yönetim ve teknik şartlar olarak iki temel bölüm bulunmakta. Teknik yeterlilik kavramı içerisinde personel yeterliliği ve sürekli eğitimi önemli bir yer işgal etmektedir. Üniversitemizin Araştırma Laboratuvarlarında, özel cihazları çalıştıran, deneyleri yapan, ortaya çıkan sonuçları değerlendiren, yorumlayan ve sonuç raporlarını imza altına alan bütün personelin yeterliliğini sağlanması için personele sürekli eğitim verilmektedir." dedi.

Ahmet Demirak, Araştırma Merkezi Laboratuvarlarında gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının; bireysel ve kurumsal olarak birçok fayda sağladığına dikkat çekerek, "Eğitim ile mesleki anlamda geliştirici beceriler kazanılır, örgütsel performans geliştirilir, hatalar azaltılır, örgütsel verimlilik arttırılır, personelin değişmelere uyum sağlaması kolaylaşır, personelin daha sağlıklı karar vermesi ve etkili sorun çözme becerilerinin gelişmesine yardım eder, güdüsel değişkenler olan başarı, gelişme, sorumluluk alma ve ilerleme düşüncesini geliştirir, aynı işi yapan bütün personelin aynı iş yöntemleri ve aynı ölçüler içinde çalışması için gerekli standartlaşma sağlanır." ifadelerini kullandı.

Akredite olan laboratuvarların, üniversitelerinin prestij kazanmasına ve laboratuvarlarında yapılan analizlerin, uluslararası düzeyde güvenilirlik ve kabul edilebilirliğe ulaşması açısından önemli olduğunu kaydeden Demirak, "Eğitimin bir diğer amacının da eğitime katılan personelin akreditasyon sürecinde birlikte çalışacağı daha fazla sayıdaki personelin eğitimine katkı sağlaması, akreditasyon sürecinin ve bu süreç içerisinde hazırlanacak dokümanların uygulamayla uyumlu olması ve hızla gerçekleştirilmesine olanak sağlanmasıdır." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri