MR cihazı ile daha iyi hizmet

Özel Büyükşehir Hastanesi, 2009 Ekim ayında MR (emar) görüntüleme cihazı aldı. MR cihazını hastanenin bünyesine kattıktan sonra hastalara daha iyi hizmet verdiklerini ifade eden Özel Büyükşehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Ali Yazar, cihazın alınmasının

Görüntüleme üzerine en gelişmiş cihazlardan birine sahip olduklarını anlatan Dr. Mehmet Ali Yazar, “MR cihazını almadan önce görüntüleme ile ilgisi olan birimlerimizde işler diğer bölümlere oranla daha yavaş ilerliyordu. Çünkü, hastamızın MR görüntüsünü alabilmek için, onu anlaşma yaptığımız özel bir MR görüntüleme merkezine gönderiyorduk. Bu özel MR görüntüleme merkezi sadece bizim gönderdiğimiz hastalarla değil, bütün hastalarla ilgileniyordu. Bu nedenle MR sonuçları uzun bir süreçten sonra hastaya ulaşıyordu. Hastanemiz bünyesinde bir MR cihazı edindikten sonra hastalarımızı bu sıkıntıdan kurtarmış olduk. Öyle ki, hastalarımız artık günlerce MR sonuçlarının çıkması için beklemek zorunda kalmadı. En geç bir gün içerisinde hastamız sonucunu öğrenebilir oldu. Önceden günlük en ortalama kapasitemiz 30 dolaylarında iken MR cihazı ile birlikte günlük ortalama 40-45 hastaya rahatlıkla bakabilir olduk. Maliyetleri çok yüksek olsa da bu cihazı edinmek hem hastanemiz için, hem de hastalarımız için önemli bir gelişme oldu. Daha az zamanda daha çok ve kaliteli iş yapabilir olduk” diye konuştu.
MR cihazının kas, iskelet ve sinir sistemi görüntülemede üstünlüğünün tartışılmaz olduğuna dikkat çeken Özel Büyükşehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Ali Yazar, ayrıca meme hastalıklarının görüntülenmesinde teşhis doğruluk oranını artıran MEME MR çekiminin Tıp Fakültesinden sonra ilk kez Özel Büyükşehir Hastanesi’nde yapılmaya başlandığını, bu nedenlerle bu cihazın hastanede bulunması gereken önemli bir cihaz olduğunu anlattı. Konya’da MR cihazını edinen özel hastaneler sıralamasında ilk sıralarda yer aldıklarını kaydeden Yazar, yeni açılan bazı özel hastanelerin kuruluş aşamasında bu cihazdan elde ettiklerini, Özel Büyükşehir Hastanesi’nin de Ekim ayında böyle bir cihaza sahip olma fırsatı yakaladığını bildirdi. Yazar, “Aslında daha önce edinmek istiyorduk. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın bu tür cihazlarda uyguladığı bazı planlar var. Bu plan dahilinde hareket etmek zorundaydık” diyerek sözlerini tamamladı. 
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri